Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Το «Al Mayadeen» απονέμει στους Nicolás Maduro και Kais Saied τον τίτλο «προσωπικότητα της χρονιάς»

Το παν-αραβικό κανάλι Al Mayadeen, με έδρα το Λίβανο επέλεξε τον Πρόεδρο Maduro, ως «ισχυρό υπερασπιστή της Παλαιστινιακής υπόθεσης, που μποϊκοτάρει την ισραηλινή κατοχή» και μαζί το πρόεδρο της Τυνησίας Kais Saied.

Σε περιόδους αναποφασιστικότητας και οπορτουνισμού, (ΣΣ |> προφανώς εννοεί καιροσκοπισμού) ο Πρόεδρος Nicolas Maduro παρέμεινε ισχυρός υποστηρικτής της Παλαιστινιακής υπόθεσης και γι αυτό «το AlMayadeen έχει την τιμή να εκλέξει τον κληρονόμο  του Hugo Chavez, ως Διεθνή Προσωπικότητα της Χρονιάς 2019».
Η εκλογική επιτροπή πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με επικεφαλής τον Ghassan ben Jeddou, πρόεδρο ΔΣυμβουλίου του Παναραβικού Δορυφορικού Πληροφοριακού Δικτύου Al Mayadeen.
Οι δύο νικητές προέκυψαν μέσα από δώδεκα υποψηφίους και οι απόψεις των μελών της επιτροπής σχετικά με τις προτάσεις και τη διαδικασία επιλογής βγήκαν ζωντανά στον αέρα

Ο αρχηγός του κράτους της Βενεζουέλας αντιστάθηκε και αντιστέκεται στις απειλές και τις προκλήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών από τότε που ανέλαβε καθήκοντα το 2013, μετά το θάνατο (ΣΣ |> χρησιμοποιεί τον όρο «φυσική εξαφάνιση») του Hugo Chávez, στις 5 Μαρτίου 2013.
Ένα μήνα αργότερα, στις 15 Απριλίου, ο Maduro ανέλαβε τη θέση στην οποία επανεξελέγη στις 20 Μαΐου 2018.
Δεδομένων των αυστηρών μέτρων που επέβαλε η Ουάσινγκτον, ο λαός της Νότιας Αμερικής υπό την ηγεσία του Maduro αντιμετώπισε συνεχείς αρνητικές καταστάσεις, μεταξύ αυτών μια απόπειρα δολοφονίας και ένα αποτυχημένο πραξικόπημα.
Μετά τις ενέργειες αυτές, ο συνταγματικός πρόεδρος της Βενεζουέλας αποφάσισε τη συνολική ρήξη των δεσμών με την Ουάσινγκτον.
Ο Maduro δήλωσε ότι «ο Trump θέλει να ανατρέψει την κυβέρνηση της Βενεζουέλας, να καταλάβει τη χώρα μας και τους φυσικούς πόρους της να την μετατρέψει σε αποικία: αυτή είναι η πραγματική επιθυμία της εξτρεμιστικής διοίκησης ΗΠΑ προς την αγαπημένη μας πατρίδα».

Ομοίως -σημειώνεται, το τηλεοπτικό κανάλι αναγνώρισε τον Τυνήσιο πρόεδρο Kais Saied, ο οποίος «ανέλαβε το 2019, σαν ανεξάρτητος, νικώντας πρώην προέδρους και σημαντικές προσωπικότητες πολιτικών κομμάτων».
Ο 61χρονος, έχει αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο της Τυνησίας με μεταπτυχιακές σπουδές στο Διεθνές Ινστιτούτο Ανθρωπιστικού Δικαίου στο Σαν Ρέμο της Ιταλίας.
«Δεν έχω καθόλου χρήματα -ούτε το σπίτι του πατέρα μου δεν μπόρεσα να γλιτώσω και έχω δάνειο που πληρώνω με τη σύνταξή μου», είπε σε μια συνέντευξη ως μια αντανάκλαση της εγγύτητάς του στις ανησυχίες των Τυνήσιων για τη ζωή και τη διαβίωση.
Ο σημερινός αρχηγός κράτους επικεντρώθηκε στην ομιλία του στην εξωτερική πολιτική για την υποστήριξη της υπόθεσης των Παλαιστινίων και της δίκαιης διεκδίκησης της ύπαρξης αυτόνομου κράτους και κατά του ισραηλινού καθεστώτος.

Πάρθηκε υπόψη η σεμνότητα, η πολιτική του ανεξαρτησία, η εγγύτητα με τον λαό και με την υπεράσπιση των Παλαιστινίων που το έκαναν να ξεχωρίζει μεταξύ εκείνων που ανέλαβαν την προεδρία της Τυνησίας όπως και σε άλλες αραβικές χώρες, έτσι ώστε η κριτική επιτροπή του Al Mayadeen να τον επιλέξει ως προσωπικότητα του έτους.

Πηγή [www.telesurtv]