Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Το facebook λογόκρινε δημοσίευσή μας γιατί συνοδευόταν από τον …άσεμνο πίνακα του Ελ Γκρέκο «Ανάσταση»

Τον πίνακα «Ανάσταση» του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου (Ελ Γκρέκο) λογόκρινε το facebook «καθώς περιλαμβάνει εικόνα με γυμνό ή προκλητικό περιεχόμενο. Το Facebook δεν επιτρέπει τη χρήση εικόνων που δείχνουν άτομα σε σεξουαλικές ή προκλητικές στάσεις και γυμνών εικόνων, ακόμα κι αν έχουν καλλιτεχνικό ή εκπαιδευτικό σκοπό»!!!

facebook1

Συγκεκριμένα  κάνοντας προώθηση της δημοσίευσή μας (διαφήμιση) με τίτλο «Πάσχα: Αναστήθηκε ο Χριστός;» στο facebook, αυτή απορρίφτηκε «επειδή δεν ακολουθεί τις Πολιτικές διαφήμισης του Facebook» περί …σεμνότητας!!!

facebook

Μετά την απόρριψη της δημοσίευσης, αντικαταστήσαμε τον πίνακα του Ελ Γκρέκο με έναν πίνακα του Παρθένη («Ανάσταση»). Αυτή τη φορά η διαφήμισή της δημοσίευσής μας εγκρίθηκε.

parthenis

Υπενθυμίζουμε ότι το τελευταίο διάστημα έγιναν γνωστές και άλλες περιπτώσεις λογοκρισίας από το facebook γνωστών έργων Τέχνης.

Πρόσφαταο Facebook απαγόρευσε τον από τη γαλλική επανάσταση του 1830 πίνακα του Ευγένιου Ντελακρουά «Η Ελευθερία οδηγεί το Λαό» επειδή ο πίνακας απεικονίζει μια γυμνόστηθη γυναίκα να κρατά μια γαλική σημαία!!!!

Είχαν προηγηθεί άλλες δύο περιπτώσεις λογοκρισίας που έγιναν γνωστές:

Λογοκρίθηκε το διάσημο αγαλματίδιο της γυμνής Αφροδίτης του Βίλλεντορφ, ηλικίας 30.000 ετών, όπως είχε λογοκρίνει τον  πίνακα του Γκιστάβ Κουρμπέ «Η καταγωγή του κόσμου».