Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Το MAS – Movimiento al Socialismo κερδίζει εκλογές στη Βολιβία με 55,10%

Η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή της Βολιβίας αναφέρει ότι τα επίσημα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών θα κοινοποιηθούν από τις 6:00 μμ. τοπική ώρα (22:00 GMT).

Το «Κίνημα για τον Σοσιαλισμό» των Luis Arce & David Choquehuanca ήταν ο μεγάλος νικητής των εκλογών στη Βολιβία, με 55,10% σύμφωνα με το ιστότοπο του Plurinational Electoral Body (OEP) στο τέλος της επίσημης και τελικής καταμέτρησης του 100% των ψηφοδελτίων.

Από την πλευρά του και το Ανώτατο Εκλογικό Δικαστήριο της Βολιβίας (TSE) θα παρουσιάσει σε λίγο τα επίσημα αποτελέσματα της των προεδρικών εκλογών της Κυριακής 18-Οκτ.
Το υψηλόβαθμο αυτό –επίσημο όργανο, σε δήλωση που εξέδωσε μέσω του επίσημου λογαριασμού του στα ΜΚΔ (Facebook), ότι τα αποτελέσματα των εκλογών θα ανακοινωθούν στις 10:00 μμ. GMT.

Tweet TSE Bolivia @TSEBolivia

ℹ️  Οι πληροφορίες θα μεταδοθούν από το αμφιθέατρο Illimani του εκθεσιακού χώρου Chuquiago Marka, νότια της La Paz.

«Το Ανώτατο Εκλογικό Δικαστήριο Tribunal Supremo Electoral -TSE ενημερώνει ότι “θα παρουσιάσει τα επίσημα αποτελέσματα των Γενικών Εκλογών της 18ης Οκτωβρίου σύμφωνα με τη συνταγματική εντολή”, το νόμο 026 της εκλογικής νομοθεσίας και εντός της περιόδου που ορίζεται από τους κανονισμούς, στο Chuquiago Marka»

Ωστόσο, στη σελίδα του OEP φαίνεται από το πρωί το 100% των πρακτικών που υποβλήθηκε σε επεξεργασία.
🔹  Αναφέρεται η μεγάλη συμμετοχή -88,42% του εκλογικού σώματος.

Το MAS-IPSP κερδίζει με 55,10% ακολουθούν Comunidad Ciudadana (CC), του Carlos Mesa, με 28,83% και Creemos, του Luis Fernando Camacho, με 14%.

Από την πλευρά του, ο πρώην πρόεδρος και ηγέτης του MAS, Evo Morales, σχολίασε στο λογαριασμό του στο Twitter ότι «το σύνολο των ψήφων που έλαβε η αντιπολίτευση στις εκλογές #EleccionesBolivia2020 δε φτάνει ούτε στο ελάχιστο το ποσοστό του MAS- IPSP, αναμφισβήτητη απόδειξης της υποστήριξης του λαού της Βολιβίας».

Η πρωτοβουλία λαϊκής χειραφέτησης Grupo de Puebla ανέφερε στο λογαριασμό του στο Twitter ότι «η Puebla γιορτάζει τη συντριπτική νίκη του Luis Arce (@LuchoxBolivia) στη Βολιβία -αυτή η νίκη  σημαίνει νέα αρχή της δημοκρατικής πορείας μετά το πραξικόπημα που υποστηρίχθηκε από την OEA».

Εν τω μεταξύ, η ηγέτης της Puebla  Clara López, (Κλάρα Λόπεζ), εξέφρασε τα «συγχαρητήρια στον Luis Arce Catacora (Λούις Άρσε Κατακόρα) για την καθαρή νίκη του στις προεδρικές εκλογές που επιστρέφει στη δημοκρατία τη Βολιβία και δικαιώνει το MAS τον Έβο Μοράλες και τους με αλάθητο πολιτικό κριτήριο λαούς αυτού του πολυπολιτισμικού έθνους».

ℹ️ ~70% το MAS-IPSP (68,94%) στους μετανάστες

MAS IPSP Bolivia 70% στους μετανάστες

Πηγή <|telesurtv.net/news/|>