Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Το YouTube απέκλεισε τραγούδι του συγκροτήματος «Κοινοί Θνητοί»

Ένα νέο περιστατικό λογοκρισίας από το ΥouΤube βλέπει το φως της δημοσιότητας. Το συγκρότημα «Κοινοί Θνητοί» καταγγέλλει ότι το τραγούδι τους «Του κόσμου οι λαοί» έχει αποκλειστεί εδώ και ένα χρόνο από τις προτεινόμενες λίστες του Youtube. Κατά συνέπεια, μπορεί κάποιος να το βρει μόνο αν το αναζητήσει!

Σε ανάρτηση του συγκροτήματος αναφέρεται ότι «το τραγούδι μας “Του κόσμου οι λαοί” εδώ και ένα χρόνο περίπου έχει αποκλειστεί απ’ το ΥouΤube και ο λόγος είναι ότι αναγνωρίστηκε ως περιεχόμενο που δεν είναι κατάλληλο για τους διαφημιζόμενους, για σκηνές βίας και άλλα…».

Οι «Κοινοί Θνητοί» αναφέρουν στην ανάρτησή τους πως «μετά από πολλές προσπάθειες για επανεξέταση, η απάντηση παραμένει αρνητική, με αποτέλεσμα να μην εμφανίζεται πάρα μόνο εάν το αναζητήσει κάποιος».

Το τραγούδι που …ενόχλησε τις «ευαισθησίες» του ΥouΤube αναφέρεται στη φτώχεια, στην παιδική εργασία, στην εκμετάλλευση, στο ρόλο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, αλλά και στη δυνατότητα που έχουν οι λαοί να χαράξουν «αντίθετη πορεία στο γρανάζι» για να «έρθει εκείνη η στιγμή όπου αλλάζουν οι καιροί».