Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Τρέμουν ακόμη το Λένιν γι’ αυτό παραμονές των 100 χρόνων της Επανάστασης ανακινούν θέμα ταφής της σορού του

Παραμονές της συμπλήρωσης 100 χρόνων από τη μεγάλη Οχτωβριανή Επανάσταση, στη Ρωσία ανακινούν (ξανά) ζήτημα ταφής της σορού του Λένιν η οποία εκτίθεται από το 1924 στο Μαυσωλείο του στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας.

Μια υβριστική πρόταση που έρχεται και ξανάρχεται μετά την ανατροπή της Σοβιετικής Ένωσης, με διάφορες αφορμές αφού ακόμη και νεκρός ο Λένιν τρομάζει τις αντιδραστικές δυνάμεις αυτού του κόσμου. Φοβούνται τη συνειδητοποίηση εκ μέρους των λαών της επικαιρότητας του λενινισμού.  Ενενήντα χρόνια μετά το θάνατο του ο Λένιν φοβίζει τους αστούς αφυπνίζει τους προλετάριους και τα άλλα λαϊκά στρώματα. Επιβεβαιώνει τη δυνατότητα των εργαζομένων να ανατρέψουν την εξουσία του κεφαλαίου. Δε θέλουν τίποτα να θυμίζει το Σοβιετικό παρελθόν, τίποτα που να θυμίζει την Οχτωβριανή Επανάσταση.

Η εκστρατεία για την ταφή της σορού του Λένιν «με τον χριστιανικό τρόπο» και την κατάργηση του Μαυσωλείου του Λένιν την είχε ξεκινήσει πριν από χρόνια ο Μπορίς Γιέλτσιν και συνέχεια τη σκυτάλη έλαβαν ο πατριάρχης της Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Αλέξιος Β`, πολιτικές δυνάμεις και πρόσωπα.

Τώρα η πρόταση ήρθε από το μουσουλμάνο ηγέτης της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ ο οποίος εν ολίγοις είπε ότι δεν είναι σωστό «μέσα στην καρδιά της Ρωσίας, στην Κόκκινη Πλατεία, να βρίσκεται ένας τάφος μ’ έναν νεκρό» και μάλιστα να λειτουργεί ένα ολόκληρο επιστημονικό-ερευνητικό ινστιτούτο που να ασχολείται με την συντήρηση του και να υπάρχει φρουρά σε εικοσιτετράωρη βάση.

Την περασμένη άνοιξη βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος «Ενιαία Ρωσία» και του εθνικιστικού Φιλελευθέρου Δημοκρατικού Κόμματος της Ρωσίας είχαν καταθέσει στην Ρωσική Δούμα σχετικό νομοσχέδιο για την ταφή της σορού του Λένιν.

Όμως επειδή ακόμη ο ρωσικός λαός κρίνει θετικό τον ιστορικό ρόλο του Βλαντίμιρ Ιλίτς Λένιν, δυσκολεύονται να το υλοποιήσουν. Γι’ αυτό και ο Γιέλτσιν αναγκάστηκε να «αποδεχτεί» την ύπαρξη του Μαυσωλείου στην καρδιά της Μόσχας και οι σημερινοί κρατούντες μετά το θόρυβο που προκλήθηκε δηλώνουν λακωνικά ότι «πρόκειται για ένα ζήτημα με κοινωνική απήχηση», αλλά δεν βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη του Κρεμλίνου.

Ατέχνως

Ι. Β. Στάλιν: Συνεχίζει να σπέρνει εφιάλτες σε Πούτιν και αστούς