Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Τρία από τα ωραιότερα βιβλία της Αγκάθα Κρίστι

Φιλοξενούμενη η Μαρία Σκαμπαρδώνη //
Δημοσιογράφος

Η Αγκάθα Κρίστι, η βασίλισσα της αστυνομικής λογοτεχνίας, πάντοτε συντροφεύει τους λάτρεις της αστυνομικής περιπέτειας, του μυστηρίου και της έρευνας για την εξιχνίαση σοβαρών εγκλημάτων.

Θα ήθελα να αναφερθώ στα τρία δικά μου αγαπημένα βιβλία της, τα οποία μου χάρισαν μερικές μοναδικές στιγμές φόβου και αγωνίας.

Ένας φόνος ανακοινώνεται: Έχει χαρακτηριστεί ένα από τα ωραιότερα βιβλία της Αγκάθα Κρίστι –και δικαίως. Ένα παιχνίδι, μερικοί καλεσμένοι, μία παράξενη αυτοκτονία που όμως μπορεί και να μην είναι. Ένα από τα καλύτερα βιβλία της Αγκάθα Κρίστι που ο κάθε φανατικός της θαυμαστής, θα πρέπει να έχει διαβάσει.

kristi1
kristi2Έγκλημα στο Όριαν Εξπρές: Παραμένει το πιο δημοφιλές μυθιστόρημα της Αγγλίδας συγγραφέως, ένα βιβλίο που έχει χαρακτηριστεί ως ‘’ένα από τα 10 καλύτερά της’’. Το μυθιστόρημα είναι εμπνευσμένο από την υπόθεση της απαγωγής του μωρού του διάσημου αεροπόρου Τσαρλς Λίντμπεργκ, μία υπόθεση που είχε συνταράξει τον κόσμο. Ένα αεροπλάνο, ένας νεκρός, ένα μισοκαμμένο σημείωμα, που γράφει θυμήσου την Νταίζη Άρμστρονγκ- και ερωτήματα που ζητούν απάντηση. Και μόνο ένας δαιμόνιος ντετέκτιβ όπως ο Ηρακλής Πουαρό μπορεί να τα απαντήσει…

 

kristi3Έγκλημα στο Νείλο: Η κυρία Ντόυλ βρίσκεται νεκρή και ο Ηρακλής Πουαρό αναλαμβάνει να εξιχνιάσει ακόμα ένα έγκλημα. Συνεχίζοντας τις ανακρίσεις, ο Πουαρό θα ανακαλύψει ότι και άλλοι έχουν συμφέροντα από τον θάνατο της Ρίτζγουεϊ, ένας κύκλος μυστηρίου αρχίζει και θα τελειώσει από τον ίδιο. Από τα πολύ καλά της βιβλία –για εμένα τουλάχιστον

Κάποτε είχα διαβάσει πως η Αγκάθα Κρίστι έγραφε τα βιβλία της και αποφάσιζε στο τέλος ποιος θα είναι ο δολοφόνος. Αξίζει που χαρακτηρίζεται ως ‘’η βασίλισσα του μυστηρίου’’.