Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Τρία χρόνια με αναστολή στην καθαρίστρια μητέρα 13 παιδιών γιατί άλλαξε την ημερομηνία στο απολυτήριο δημοτικού

Για ακόμη μια φορά η Δικαιοσύνη έδειξε το πραγματικό τους της πρόσωπο επιβάλλοντας σκληρή και άδικη ποινή στην καθαρίστρια μητέρα 13 παιδιών γιατί άλλαξε την ημερομηνία στο απολυτήριο δημοτικού.

Ποινή φυλάκισης τριών ετών επέβαλε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων στην καθαρίστρια Δημήτρα Κλιάφα, η οποία είχε πλαστογραφήσει την ημερομηνία στο απολυτήριο δημοτικού ώστε να έχει δικαίωμα συμμετοχής σε διαδικασία διαγωνιστική ως βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό.

Η καθαρίστρια η οποία το 2003 ξεκίνησε να εργάζεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων ήρθε αντιμέτωπη με τη δικαιοσύνη, όταν αποκαλύφθηκε η αλλαγή ημερομηνίας του απολυτηρίου δημοτικού και πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 8 χρόνια φυλάκισης. Τότε η γυναίκα είχε δέκα παιδιά και ήταν έγγυος στο 11ο και υποστήριξε ότι το έκανε για να μπορέσει να ζήσει την πολύτεκτη οικογένειά της.

Σήμερα κατά την απολογία της υποστήριξε και πάλι ότι δεν είχε άλλη επιλογή για να μεγαλώσει τα 13 παιδιά της πλέον ενώ είπε στους δικαστές ότι αναλαμβάνει την ευθύνη των πράξεών της. Ο εισαγγελέας της έδρας την έκρινε ένοχη για ψευδή υπεύθυνη δήλωση και πλαστογραφία με ζημιά που υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ ωστόσο της αναγνώρισε ελαφρυντικά όπως τον πρότερο έντιμο βίο, το λευκό ποινικό μητρώο και πρότεινε να μειωθεί η ποινή της. Τελικά το δικαστήριο της επέβαλε τρία χρόνια φυλάκιση με αναστολή.

Στο πλευρό της καθαρίστριας βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων και Σωματεία του νομού, η οποία μάλιστα τη στήριξαν και οικονομικά για τα έξοδα της δίκης.

Βασικός μάρτυρας υπεράσπισης της καθαρίστριας ήταν ο Γιώργος Πρέντζας, ως εργαζόμενος και συνδικαλιστής στο νοσοκομείο και υποψήφιος περιφερειάρχης Ιωαννίνων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Σε δήλωσή του ο Γ. Πρέντζας σημείωσε:

«Δε μπορεί να μην αναγνωρίζεται το πρωταρχικό κίνητρο: Να μεγαλώσει τα 10 ανήλικα τότε παιδιά και ενώ ήταν έγκυος στο ενδέκατο. Αυτό ήταν το υπέρτατο αγαθό που πήγε να προστατέψει: Την οικογένειά της. Όλα τα χρήματα πήγαν για να μεγαλώσει τα παιδιά της, έχει μάλιστα παντρέψει και τα 9, χωρίς καμία θετική μεταβολή των περιουσιακών της στοιχείων.

Ο δόλος, ο πλουτισμός και η βλάβη τρίτου καταπέφτουν στην κοινή λογική, αν σκεφτεί κανείς το απλό κίνητρο και το στόχο που υπήρχε από αυτή την πράξη.

Εγκληματική είναι η πολιτική που αφήνει πολύτεκνους άνεργους να μην μπορούν να μεγαλώσουν τα παιδιά τους, που δυστυχώς είναι νόμιμη με βάση την αστική δικαιοσύνη, αλλά πλήρως ανήθικη. Ο μόνος τρόπος είναι η οργάνωση στα ταξικά σωματεία και η πάλη για μόνιμη και σταθερή δουλειά, βρεφονηπιακούς σταθμούς χωρίς ανταποδοτικά δημοτικά τέλη, πρόσβαση στην ιατρική περίθαλψη παιδιών χωρίς ούτε ένα χαράτσι πληρωμής από τους γονείς, και αποφασιστικότητα για σύγκρουση με αυτή την πολιτική και αυτή την οικονομία».