Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Τρίκαλα: «Με την Κούβα στην καρδιά», έκθεση φωτογραφίας στο Κέντρο Έρευνας – Μουσείο Τσιτσάνη

Η έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Με την Κούβα στην καρδιά», φιλοξενείται από το περασμένο Σάββατο στα Τρίκαλα, στο Κέντρο Έρευνας – Μουσείο Τσιτσάνη, όπου στην τελετή των εγκαινίων δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο από την προσέλευση του κόσμου.

«Οι φωτογραφίες αποτυπώνουν εικόνες της Κούβας, των δρόμων, αποτυπώνουν τις γέφυρες, τον κόσμο, τα φρούρια, τις παραλίες, τα μνημεία, την ιστορία, τα παιδιά, τις θρησκείες, τα φαγητά και τα όμορφα ηλιοβασιλέματα”, ανέφερε στη σύντομη ομιλία της η πρέσβης της Δημοκρατίας της Κούβας στην Ελλάδα, κ. Zelmys María Domínguez Cortina, προσθέτοντας: «Οι εικόνες είναι από διάφορες τοποθεσίες της Κούβας, αποτυπώθηκαν από τον ερασιτεχνικό φακό του εν ενεργεία συμβούλου και πρόξενου της Κούβας στην Ελλάδα, José Oriol Marrero Martínez, και τώρα ταξιδεύουν και στα Τρίκαλα, μετά την Αθήνα, το Μπαχρέιν και τη Λευκάδα».

cuba1

«Είναι τιμή να έρχομαι στα Τρίκαλα για να παρουσιάσω την έκθεση», είπε μεταξύ άλλων, σημειώνοντας ότι «η δράση αυτή αποτελεί δείγμα πολιτιστικής ανταλλαγής ανάμεσα στην Κούβα και την Ελλάδα». Τόνισε ότι «πρόκειται για δύο αδερφούς λαούς με πολλά κοινά» και ότι «εορτάζεται η ημέρα του Κουβανέζικου Πολιτισμού καθώς είναι η 165 επέτειος της γέννησης του Χοσέ Μαρτί (Κουβανός ποιητής και συγγραφέας, εθνικός ήρωας και σύμβολο του αγώνα για την ανεξαρτησία της πατρίδας του) και τη γιορτάζουμε σε αυτή την όμορφη χώρα».

cuba3

«Τα Τρίκαλα δεν έχουν μόνο τρία καλά, το ποτάμι, το νερό και το φρούριο, αλλά και ένα τέταρτο καλό που είναι ο κόσμος, που τώρα επίσης βρίσκεται στην καρδιά της Κούβας και έχει την Κούβα στην καρδιά», τόνισε η κ. Zelmys María Domínguez Cortina, και εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς όλους τους συντελεστές: «Ευχαριστούμε πολύ την κ. Νατάσα Βακουφτσή και τον κ. Ηλία Δήμου που μας βοήθησαν με αυτή τη σημαντική πολιτιστική δράση. Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο Τρικκαίων, κ. Δημήτρη Παπαστεργίου και την κ. Βασιλένα Μητσιάδη και όλους τους φίλους στα Τρίκαλα».

cuba2

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου, αναφέρθηκε στη σημαντικότητα της πολιτιστικής αυτής συνάντησης στην καρδιά της Ελλάδας.

Κατά την εκδήλωση, η συναυλία της κουβανής τραγουδίστριας Marlen Olano Carreras «ταξίδεψε» με την κουβανέζικη μουσική όλους τους παρευρισκόμενους.

cuba5

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 20 Οκτωβρίου 2018 (09:30 – 15:00 και 19:00 – 21:00).