Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Τραγική η κατάσταση στο νοσοκομείο Καστοριάς: Κάνουν έκκληση σε πολίτες και επιχειρηματίες για μάσκες!!!

Και ενώ όπως ομολογούν η επιδημία στη χώρα μας ξεκίνησε και μας διαβεβαιώνουν ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για την αντιμετώπιση του κοροναϊού και την προστασία των γιατρών, νοσηλευτών και εργαζομένων στα νοσοκομεία, καθημερινά τα μηνύματα ότι οι γιατροί είναι στο έλεος του Covid-19.

Προχτές είχαμε την αναφορά τον  νοσοκομειακών γιατρών της Χαλκίδας ότι καλούνται να φτιάξουν μόνοι τους μάσκες, σήμερα η περιφέρειακή Ενότητα Καστοριάς κάνει έκκληση σε ιδιώτες και επιχειρηματίες να προσφέρουν μάσκες για τις ανάγκες των γιατρών του νοσοκομείου και του ΕΚΑΒ!!! Και αυτό σε ένα νοσοκομείο που έχει δοκιμαστεί σκληρά, ένα μεγάλο μέρος γιατρών και εργαζομένων βρέθηκαν θετικοί στον κοροναϊό.

Συγκεκριμένα, με ανακοίνωση της η Π.Ε. Καστοριάς απευθύνει έκκληση για μάσκες υψηλής προστασίας FFP2 & FFP3 για το Νοσοκομείο και το ΕΚΑΒ της πόλης.

Η Περιφερειακή Ενότητα και ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς, Δημήτρης Σαββόπουλος ζητούν από τους πολίτες, τους επιχειρηματίες και ιδιώτες που μπορεί να έχουν μάσκες υψηλής προστασίας προσώπου “να τις διαθέσουν για τις ανάγκες του Νοσοκομείου και του ΕΚΑΒ Καστοριάς προκειμένου να διευκολύνουν το έργο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού”.

Στην ανακοίνωση της η αντιπεριφέρεια Καστοριάς τονίζει ότι “οι ανάγκες είναι τεράστιες και ότι όλοι πρέπει να αντιληφθούμε ότι προστατεύοντας τις δομές υγείας, προστατεύουμε τον εαυτό μας”.

Τέλος τονίζεται ότι όσοι επιθυμούν να προσφέρουν το παραπάνω υγειονομικό υλικό μπορούν να επικοινωνούν με το γραφείο αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς από τις 07:00 το πρωί μέχρι τις 09:00 το βράδυ, στα τηλέφωνα: 24673 50200/1.

Και αυτή η έκκληση για μάσκες καθιστά αναγκαία τη δραματική έκκληση της ΟΕΝΓΕ για μέτρα προστασίας και προσλήψεις και επίταξη των ιδιωτικών μονάδων Υγείας. ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΑΞΤΕ ΤΑ ΔΕΟΝΤΑ