Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Τραμπούκικη – ρατσιστική επίθεση σε μεταναστόπουλο από φασιστοειδή γονέα

Τραμπούκικη – ρατσιστική επίθεση σε μικρό μαθητή με καταγωγή από τις Φιλιππίνες, στους Αμπελόκηπους την περασμένη Παρασκευή, από έναν φασιστοειδή γονέα που του έστησε καρτέρι, καταγγέλλει η ΚΕΕΡΦΑ.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, το περιστατικό συνέβη την περασμένη Παρασκευή, έξω από το Δημοτικό Σχολείο Αμπελοκήπων και το παιδάκι διακομίστηκε στο νοσοκομείο Παίδων για τις πρώτες βοήθειες.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την αστυνομία, τα δύο παιδιά μάλωσαν και όταν σχόλασαν το κορίτσι το είπε στον πατέρα του, με τον τελευταίο να δέρνει το παιδί από τις Φιλιππίνες. Επενέβησαν η διευθύντρια και οι δάσκαλοι, οι οποίοι μετέφεραν το παιδάκι στο νοσοκομείο, μαζί με την μητέρα του, που είχε πάει να το πάρει από το σχολείο.

Η διευθύντρια και η μητέρα του 11χρονου, υπέβαλαν μήνυση το απόγευμα της Παρασκευής στο τμήμα Ασφάλειας Αμπελοκήπων, αλλά ο δράστης μετά την πράξη του εξαφανίστηκε για να αποφύγει το αυτόφωρο και δεν εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς που τον αναζήτησαν, γι’ αυτό σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία.

Από το Τμήμα Ασφάλειας παραγγέλθηκε και η εξέταση του παιδιού από ιατροδικαστή.