Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Τραμπούκικο επεισόδιο αστυνομικών εντός της Ψυχιατρικής του Θριασίου σε βάρος της εφημερεύουσας ιατρού

Απίστευτο τραμπούκικο συμβάν σήμερα το πρωί στην Ψυχιατρική του Θριάσιου Νοσοκομείου σε βάρος της εφημερεύουσας ιατρού Αφροδίτης Ρέντζιου (η οποία είναι και πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, εκλεγμένη για δεύτερη θητεία με τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ).

Η γιατρός ζήτησε το αυτονόητο από αστυνομικούς φρουρούς κρατουμένου ασθενούς, να μην οπλοφορούν μέσα σε ψυχιατρικό τμήμα με άλλους 30 ασθενείς. Μια παράκληση που απορρέει και στην ιατρική δεοντολογία αλλά και από παλαιότερη τραγική εμπειρία (σε άλλο νοσοκομείο), όταν αυτοκτονικός ασθενής άρπαξε το όπλο φρουρού αστυνομικού και αυτοκτόνησε.

Ο ένας φρουρός όχι μόνο δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα της εφημερεύουσας ιατρού,  αλλά με την αλαζονεία και τον αυταρχισμό της «αστυνομικής εξουσίας» κάλεσε ενισχύσεις και έφτασαν στο νοσοκομείο άλλοι 5 πάνοπλοι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ (!!!) θέλοντας να συλλάβουν τη γιατρό με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Τελικά και με παρέμβαση του διοικητή του νοσοκομείο η ομάδα των αστυνομικών υποχώρησε, καταγράφοντας το περιστατικό στο αστυνομικό δελτίο.

Αυτό το περιστατικό φέρνει στην επικαιρότητα πολλές άλλες προσπάθειες (περιπτώσεις) αστυνομικής αυθαιρεσίας και τραμπουκισμού εντός των νοσοκομείων που δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας, αλλά αντιμετωπίστηκαν με τον τρόπο που έπρεπε από τους γιατρούς που δίνουν τη δική τους μάχη στα νοσοκομεία.

Τεράστιες οι ευθύνες της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας για το περιστατικό και όπως μαθαίνουμε από Δευτέρα θα υπάρξουν και αντιδράσεις από την ΟΕΝΓΕ.