Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Τραμπ και Βαλέσα…

Γράφει ο Αλέκος Χατζηκώστας //

Η σχετική είδηση αναφέρει για την επίσκεψη (6/7) του Τραμπ στην Πολωνία και την ομιλία του στην κεντρική πλατεία Κρασίνσκι μπροστά στο μνημείο της Εξέγερσης κατά της ναζιστικής κατοχής το 1944 : «Από την κεντρική πλατεία της Βαρσοβίας, Κρασίνσκι, εκθείασε τον αντεπαναστάτη Λεχ Βαλέσα, για τον «αγώνα για την ελευθερία από την κομμουνιστική τυραννία και δημοκρατία» .

trump

Να θυμίσουμε ότι η σχέση των δύο αντρών κρατά από πολύ παλιά, δείχνοντας και την ιδεολογική τους συγγένεια…

Να θυμίσουμε  ότι Βαλέσα ήταν αυτός που έδωσε τα συγχαρητήρια του για τη νίκη του Ντόναλτ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ. Όπως έλεγε και το σχετικό ρεπορτάζ : «Σε ανάρτηση του στο Facebook ο Βαλέσα πόσταρε μια φωτογραφία του ίδιου με τον Τραμπ από το 2010 όταν ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ είχε φιλοξενήσει τον Πολωνό. Μάλιστα, ο Βαλέσα σημείωσε πως συμβούλευσε τον Τραμπ να βάλει υποψηφιότητα για την προεδρία. “Γιατί να μην μπορεί ένας εκατομμυριούχος να θέσει υποψηφιότητα για το Λευκό Οίκο και να κερδίσει;” είχε πει ο Βαλέσα στον Τραμπ, σύμφωνα με τα γραφόμενα του παλαίμαχου Πολωνού πολιτικού.»

Να θυμίσουμε ακόμη ότι ο Λεχ Βαλέσα, ο Πολωνός ηγέτης του κινήματος “Αλληλεγγύη” που έδρασε κατά της σοσιαλιστικής κυβέρνησης της Πολωνίας στις αρχές της δεκαετίας του ’80 (με τη στήριξη και των ΗΠΑ) και που αργότερα διετέλεσε πρόεδρος της χώρας μετά την ανατροπή της Σοβιετικής Ένωσης.

Να θυμίσουμε ακόμη ότι οι ιδεολογικοί πρόγονοι του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ (τότε «ΚΚΕ ες») ,αλλά και διάφορες τροτσκιστικές οργανώσεις, εκτός από τα αστικά κόμματα της χώρας τον εκθείαζαν…

Απλά ύστερα από τόσα χρόνια αποδεικνύονται και μέσω αυτού του γεγονότος οι βαθιές και στενές ρίζες της αντεπανάστασης στις σοσιαλιστικές χώρες με τον ιμπεριαλισμό γενικά και ειδικότερα με τον «αμερικανικό παράγοντα»…