Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τριάντα οκτώ παιδιά της χορωδίας ΕΛΣ εγκλωβίστηκαν για μιάμιση ώρα σε ασανσέρ του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

Η εξωτερική εικόνα της αρμονίας του Ιδρύματος Νιάρχου δεν μπορεί να κρύψει όσα έζησαν το βράδυ της Κυριακής 38 παιδιά από την Παιδική Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής που πήγαιναν να εμφανιστούν στην παράσταση Τόσκα του Τζάκομο Πουτσίνι. Τα παιδιά εγκλωβίστηκαν στο ασανσέρ που οδηγεί από τα καμαρίνια στη σκηνή και στη μιάμιση ώρα που διήρκησε  ο εγκλωβισμός τους έζησαν σκηνές κινηματογραφικές. Παιδιά που τα κυρίευσε ο φόβος και ο πανικός και γονείς σε κατάσταση πανικού μιας και όσο περνούσε η ώρα έβλεπαν πλήρη ανοργανωσιά και έλλειψη σχεδίου από τη μεριά του ιδρύματος, με αποτέλεσμα οι ίδιοι να καλέσουν την Πυροσβεστική πολύ μετά από τον εγκλωβισμός των παιδιών.

Με ανακοίνωσή της, η Εθνική Λυρική Σκηνή (ΕΛΣ) ενημερώνει ότι την Κυριακή 28 Ιανουαρίου, περίπου στις 20:30, 38 μέλη της Παιδικής Χορωδίας της ΕΛΣ μαζί με τη διευθύντρια της Παιδικής Χορωδίας, Κωνσταντίνα Πιτσιάκου, καθώς και επτά μέλη της χορωδίας της ΕΛΣ, εγκλωβίστηκαν στο ασανσέρ (χωρητικότητας 46 ατόμων και βάρους 3.500 κιλών), το οποίο οδηγεί από τον 3ο όροφο των καμαρινιών στη σκηνή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΣ, ο απεγκλωβισμός επετεύχθη μετά από περίπου μία ώρα και δεκαπέντε λεπτά. Τρία από τα παιδιά της Παιδικής Χορωδίας μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ όλοι όσοι εγκλωβίστηκαν στο ασανσέρ είναι καλά στην υγεία τους.

«Σύμφωνα με τον νόμο 3785/2009 σαφώς προβλέπεται ότι η ευθύνη για τη συντήρηση και λειτουργία των κτηριακών και μηχανικών εγκαταστάσεων του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (συμπεριλαμβανομένων και των εγκαταστάσεων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής) ανήκει εξ ολοκλήρου στην ΚΠΙΣΝ Α.Ε. και στους αναδόχους της, και όχι στην ΕΛΣ» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Η Εθνική Λυρική Σκηνή έχει προχωρήσει σε όλες τις ενέργειες για τη διαλεύκανση του περιστατικού και επιφυλάσσεται για τις επόμενες νόμιμες ενέργειές της

Μετάβαση στο περιεχόμενο