Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Τροπολογία του ΚΚΕ για τη μετάδοση μηνυμάτων (ΒΙΝΤΕΟ)

Για αδιαφανείς μηχανισμούς ελέγχου της ενημέρωσης από κοινού κυβερνήσεων και ιδιοκτητών ΜΜΕ, με σκοπό τη χειραγώγηση του λαού και τον εξωραϊσμό της ασκούμενης πολιτικής, έκανε λόγο ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας, με αφορμή και τη «λίστα Πέτσα», εξηγώντας τους σκοπούς της τροπολογίας που κατέθεσε το ΚΚΕ για τη μετάδοση μηνυμάτων στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής.

Σημείωσε τις ευθύνες της κυβέρνησης που δεν δημοσιοποιεί τα στοιχεία της διαφημιστικής δαπάνης για την πανδημία, όπως επίσης και τις ευθύνες κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ που ακολούθησαν παρόμοιες πρακτικές. Ανέφερε ότι το διάτρητο νομοθετικό πλαίσιο επιτρέπει αυτή την ασυδοσία. Πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ δεν τρέφει αυταπάτες ότι θα λυθεί το πρόβλημα, αλλά με την τροπολογία μπαίνουν στοιχειώδεις κανόνες για να γνωρίζει ο λαός πώς χρησιμοποιούνται τα χρήματά του.

Υπογράμμισε ότι η τροπολογία προβλέπει πως τα μηνύματα για την προστασία της δημόσιας υγείας δεν μπορούν να μεταδίδονται με όρους διαφημιστικής καμπάνιας, θα πρέπει να μεταδίδονται υποχρεωτικά και δωρεάν από όλα τα ΜΜΕ και όχι μόνο από τα ραδιοτηλεοπτικά. Επίσης, προβλέπει ότι κάθε είδους δημόσια διαφημιστική δαπάνη θα δημοσιεύεται αναλυτικά ανά ποσό και ανά μέσο ενημέρωσης, μέσα σε δέκα μέρες από την υπογραφή των συμβάσεων. Κάλεσε τα κόμματα να πάρουν θέση.

Αναφέρθηκε επίσης στην παρέλαση σκανδάλων, λέγοντας πως είναι τα συμπτώματα της βαθιάς σήψης του του συστήματος, του αστικού κράτους που με το ένα χέρι ταΐζει τους επιχειρηματικούς ομίλους και με το άλλο υπονομεύει τις ανάγκες του λαού, που δεν πρέπει να πληρώσει ξανά την κρίση.