Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Τρούμαν, μαριονέτες, και πάντα: «ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ»

Γράφει ο Στέλιος Κανάκης //

Το άγαλμα του δολοφόνου των λαών Τρούμαν παρέμεινε (προς ώρας) στη θέση του, να δηλώνει την ντροπή ενός ολόκληρου λαού. Προς επίρρωση του γεγονότος, φωτογραφήθηκε από κάτω του (ως όρχις σε… πτώση) ο πρέσβης του.

Βρήκαν την ευκαιρία και τα φασιστικά ανθρωποειδή των ΜΑΤ κι έδειξαν τον παραπαίοντα «ανδρισμό» τους στην προέκταση του κλομπ. Πάντα αναρωτιόμουν, τις μέρες που δεν βαράνε που το βάζουν;

Κι η περήφανη μάνα του συντρόφου, αλυσοδεμένου και δαρμένου από τις φασιστικές εγκληματικές ορδές των ΜΑΤ, να μας προσφέρει ένα μάθημα λεβεντιάς, αξιοπρέπειας και διαπαιδαγώγησης των παιδιών μας. Των παιδιών που όσο «καλότυχα» (;;;) κι αν είναι, χωρίς ταξική συνείδηση, «άστα να πάνε στο διάολο».

Πάνω εκεί ξεπρόβαλε κι ένα ανισόρροπο παράσιτο (τρουμανικό 100%) στο Ποντίκι (τη γνωστή εφημερίδα) όπου μεταξύ των «αμιγώς σταλινικό σοβιετόδουλο κόμμα-δορυφόρος», «σταλινική μειοψηφία», «κόμμα απολίθωμα» με «επαγγελματίες διαδηλωτές» και μπόλικο γλείψιμο στον Τρούμαν και στο δόγμα του, δυστυχώς, δεν κατάφερε να φωτογραφηθεί μαζί με τον πρέσβη, ώστε το άγαλμα να μην φαντάζει… μονόρχις.

Δυο μεγάλες και μαχητικές πορείες (η τέταρτη κι η πέμπτη από την αρχή της… σαιζόν) στην πρεσβεία των διεθνών αρχιτρομοκρατών και δολοφόνων του ιμπεριαλισμού, ένα ψιλοκοκκίνισμα των πρεσβειών Γαλλίας και Μ. Βρετανίας (το «μεγάλης» πρώην – παραμένει το επικίνδυνη) και το σύνθημα «ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ», με την υπογραφή ΚΚΕ, στα μούτρα των ιμπεριαλιστών.

Είχαμε και τους περήφανους, αδέκαστους και ανεξάρτητους εφέτες της Θεσσαλονίκης που δεν ενοχλούνται με τους φασίστες και την δολοφονική τους δράση, αλλά με όσους τους αποκαλούν φασίστες και αντιπαλεύουν την ύπαρξή τους και το σύστημα που τους γεννά.

Και το ρετάλι του οπορτουνισμού, ξέρασμα του ταξικού κινήματος και αποδέλοιπο της ανθρωπότητας Λαφαζάνη και την «iskra» (…αλήθεια) με μια ακόμη αντί-ΚΚΕ προβοκάτσια στη γνωστή γκεμπελίστικη τακτική τους.

Τέλος, για μια ακόμη εβδομάδα, εξέλειπε η πληροφόρηση για το αν το ΝΑΡ προχώρησε διόλου για να γίνει από… ρεύμα… απόκομμα κι αν ο πολιτικός ουραγκοταγκισμός του kommon απόκτησε… τάση για να γίνει… ρεύμα.

_______________________________________________________________________________________________________

Στέλιος Κανάκης Διδάσκει στην επαγγελματική εκπαίδευση και παράλληλα δραστηριοποιείται στο χώρο του βιβλίου. Έχει γράψει, υπό μορφή ημερολογίων τα «Με τη μουσική του κόσμου», «Οι μουσικοί του κόσμου» και «Δώδεκα μήνες συνθέτες».  Επίσης το «Ιερές Βλακείες» Εμπειρία Εκδοτική 1η και 2η έκδοση – Εκδόσεις Εντύποις 3η και 4η και το «Η Αγρία Γραφή» Εκδόσεις ΚΨΜ.
[email protected] Facebook: Stelios Kanakis /ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΝΑΚΗΣ