Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Τόκιο 2020: Η ΔΟΕ αρνήθηκε να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της ατομικής βόμβας!

Αίσθηση και αντιδράσεις προκάλεσε η απόφαση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής όχι μόνο να μη συμμετάσχει στις εκδηλώσεις μνήμης που γίνονταν στην Ιαπωνία την Παρασκευή 6/8 για τα χιλιάδες θύματα της ατομικής βόμβας πριν από 76 χρόνια σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι, αλλά και να απαγορεύσει κάθε εκδήλωση τιμής στη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων.

Πιο συγκεκριμένα, η ΔΟΕ πρώτα αρνήθηκε να συμμετάσχει αντιπροσωπεία της στις εκδηλώσεις μνήμης που θα πραγματοποιούνταν στο Τόκιο, παρότι προσκλήθηκε από φορείς όπως ο Δήμος του Τόκιο και σύλλογοι επιζώντων και συγγενών των χιλιάδων θυμάτων. Στη συνέχεια εμφανίστηκε αρνητική και απέναντι στην κράτηση ενός λεπτού σιγής, ως φόρου τιμής, στο αγωνιστικό πρόγραμμα της Παρασκευής.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η ΔΟΕ, στο όνομα τάχα της «αποχής» από πολιτικά μηνύματα, παίρνει ξεκάθαρα πολιτικές θέσεις, φτάνοντας στο σημείο να αποσιωπήσει ακόμα και το πιο βάρβαρο ιμπεριαλιστικό έγκλημα που έγινε πριν από 76 χρόνια και μάλιστα στη χώρα που ο λαός πλήρωσε και πληρώνει το βαρύ τίμημα.

902.gr

«Τσε Γκεβάρα, πρεσβευτής της Επανάστασης», του Νίκου Μόττα