Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

«Τ’ αγίνωτα» της Γεωργίας Καλαμποκά – Μόλις κυκλοφόρησε

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ

Τ’ αγίνωτα
της Γεωργίας Καλαμποκά

Εικαστικό εξωφύλλου Αλεξάνδρα Βαλαή

Εκδόσεις Ατέχνως

AtexnosTaginota Exofyllo11Έτος έκδοσης: Μάιος 2020
Σελ. 96
Σχήμα 17Χ24
Τιμή: 13 ευρώ

Μπορείτε να το παραγγείλετε και να το παραλάβετε στο χώρο που θα μας υποδείξετε, χωρίς επιβάρυνση
Παραγγελίες: [email protected]
📱 6979795057
Αθήνα: Εναλλακτικό Βιβλιοπωλείο – Θεμιστοκλέους 37 – 210 380 2644
Θεσσαλονίκη: Ακυβέρνητες Πολιτείες – Αλ. Σβώλου 28 – 2310 273207
Κεντρική διάθεση για την Κύπρο: Βιβλιοπωλείο Περιδιάβαση  (Τηλ:24 645646, 99545635)

 

Λίγα λόγια για την έκδοση

 

«Ο ποιητικός αυτός μόχθος καταγραμμένος στις σελίδες της έκδοσης, που έχετε στα χέρια σας, αναδεικνύει τη Γεωργία Καλαμποκά σε μιαν αξιόλογη και πολύ πρωτότυπη ποιήτρια για τα δρώμενα της εποχής. Από την πρώτη ποιητική της σύνθεση γίνονται τα αγίνωτα γινωμένα και σίγουρα αξίζει να τα γευτούμε» (Γιούλη Χρονοπούλου, Δρ. Φιλόλογος).

«Αξίζει κανείς να διαβάσει “Τα αγίνωτα και γινωμένα” από την εμπειρία και τα βιώματα της Γ. Καλαμποκά σ’ αυτή τη συλλογή , ανιχνεύοντας με ενσυναίσθηση την ψυχική της πορεία, αφού η ίδια με καθηλωτική αμεσότητα και ειλικρίνεια αποκαλύπτει τόσο τον εαυτό της όσο και τα πρόσωπα και πράγματα που αγαπά. Αξίζει, γιατί όσο κι αν μεστώσουμε, αγίνωτους μας αφήνει η ζωή αφού, ο σύντομος χρόνος της δεν μας επιτρέπει να βρούμε και να γευτούμε τον άπειρο πλούτο της, γιατί και η ίδια η ζωή μας φτωχαίνει, χάνει το νόημά της και πρέπει να αγωνιστούμε ξανά και ξανά για να την αλλάξουμε. Μην ξεχνάμε πως και η ποίηση είναι ένα όπλο για τους πιστούς της θιασώτες και εραστές». (Από τον πρόλογο του Γιώργου Ηρακλέους).

«Η Γεωργία Καλαμποκά, μαστόρισσα τόσο στον ελεύθερο όσο και στον παραδοσιακό στίχο, ξαναβαφτίζεται στα νάματα της παράδοσης, καταθέτοντας μια ομολογία πίστεως στο δημοτικό τραγούδι, τον Κορνάρο και τον Σολωμό, υπηρετώντας το ρυθμό και τη μουσικότητα, ξυπνώντας λέξεις αποξεχασμένες και δίνοντας τους νέα πνοή» (Γιούλη Χρονοπούλου, Δρ. Φιλόλογος)

Βιογραφικό Γεωργίας Καλαμποκά

Η Γεωργία Καλαμποκά γεννήθηκε στη Λαμία.

Όπως γράφει η ίδια: «Η μάνα µου, µου χάρισε απλόχερα ό,τι πλούτο είχε καταφέρει να συνάξει… Τα τραγούδια και τα παραμύθια του τόπου µας καθώς και τις ιστορίες της απ’ τον Εμφύλιο… Ο πατέρας µου τα στιχάκια του… Σκωπτικά τις περισσότερες φορές, άλλοτε πάλι γεμάτα παράπονο. Σε κείνον τον ξηρό κάμπο, σε κείνη την άνυδρη εποχή, κάπου στα σύνορα της Θεσσαλίας µε τη Ρούμελη, έσμιξαν μέσα µου οι θρύλοι, οι μύθοι και οι αλήθειες».

Σπούδασε τα Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Είναι καθηγήτρια μαθηματικών και εργάζεται στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Έχει εκδώσει το μυθιστόρημα «Εμένα µου το ‘παν τα πουλιά». Συμμετέχει στην ποιητική ανθολογία «Γράμματα της ποίησης» (Εκδόσεις Ατέχνως). «Τ’ αγίνωτα» είναι η πρώτη της ποιητική συλλογή.