Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Υπέκυψε κι άλλος εγκαυματίας – Στους 87 οι νεκροί – Σε απόγνωση οι κάτοικοι

Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από τις φονικές πυρκαγιές στην ανατολική Αττική, τους κατοίκους να φτάνουν στην απόλυτη απόγνωση και την κυβέρνηση με θράσος χιλίων πιθήκων να ρίχνει τις ευθύνες στην κλιματική αλλαγή και στους κατοίκους.

Τους 86 έφτασαν τα θύματα της φονικής πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική, σύμφωνα με τους Ιατροδικαστές.  Λίγο αργότερα σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας-  κατέληξε 62χρονος, που νοσηλευόταν διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 87.

Όπως ενημέρωσαν σήμερα οι ιατροδικαστές, η ιατροδικαστική έρευνα επί των νεκρών που είχαν προσκομιστεί στο νεκροτομείο Αθηνών έχει ολοκληρωθεί και αφορούσε 86 σορούς.

«Ολοκληρώσαμε την ιατροδικαστική έρευνα επί των νεκρών που είχαν προσκομιστεί στο νεκροτομείο Αθηνών. Ήταν 86 νεκροί. Από εδώ και πέρα μένει το έργο της ταυτοποίησης το οποίο ολοκληρώνεται από άλλη υπηρεσία», ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο ιατροδικαστής κ. Καρακούκης.

Προέβη δε σε διευκρινίσεις για τη διαφορά μεταξύ των αριθμών των νεκρών που δηλώνεται από τους ιατροδικαστές και την πυροσβεστική (μιλά για 83 νεκρούς). Οπως είπε, αυτό οφείλεται στο ότι υπήρχαν οστά που αντιστοιχούν σε τρία θύματα και προφανώς η πυροσβεστική δεν μπορούσε να έχει κάνει ιατροδικαστική έρευνα για να καταλήξει σε αυτό το συμπέρασμα.

Κρίσιμη εξακολουθεί να παραμένει η κατάσταση των 11 εγκαυματιών που παραμένουν στη ΜΕΘ, σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία του υπουργείου Υγείας. Συνολικά στα νοσοκομεία παραμένουν για νοσηλεία 49 ενηλικές εγκαυματίες καθώς πήραν εξιτήριο κάποιοι από αυτους που νοσηλεύονταν σε αυτά τις τελευταίες ημέρες.

Ο αριθμός των παιδιών που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία Παίδων είναι σταθερός. Η κατάσταση των 4 παιδιών κρίνεται καλή και δεν αποκλείεται κάποια από αυτά να πάρουν εξιτήριο σήμερα ή τη Δευτέρα.

Συνεχίστηκαν για 3η ημέρα χθες (Πέμπτη 26/7) οι αυτοψίες που διενεργούν οι μηχανικοί του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές.

Ο συνολικός αριθμός των αυτοψιών που έχουν πραγματοποιηθεί, ανέρχεται σε 3.236, εκ των οποίων οι 747 διενεργήθηκαν χθες, οι 1.740 προχθές Τετάρτη και οι υπόλοιπες 749 την Τρίτη.

Επίσης, σε συνεργασία του Υπουργείου με την Περιφέρεια Αττικής, μεταφέρθηκαν 380 συνολικά – κατεστραμμένα από την πυρκαγιά – αυτοκίνητα, για να ελευθερωθούν οι κλεισμένοι δρόμοι στο Μάτι του Δήμου Μαραθώνα.

purosvestes

Έκλεισαν την είσοδο εκεί που βρέθηκαν απανθρακωμένοι 28 πολίτες

Κλειστή πόρτα με ένα ταμπελάκι που ανέφερε ότι απαγορεύεται η είσοδος βάση του νόμου περί «διάταξης οικιακής ειρήνης», βρήκαν οι πυροσβέστες – ερευνητές, στο οικόπεδο όπου βρέθηκαν απανθρακωμένες οι σοροί 28 πολιτών που δεν κατάφεραν να ξεφύγουν από την πύρινη λαίλαπα.

Ως αποτέλεσμα οι πυροσβέστες σκαρφάλωσαν στις μάνδρες και τους τοίχους προκειμένου να μπουν στο οικόπεδο και να συνεχίσουν το έργο της έρευνας, εν μέσω δεκάδων αγνοουμένων που έχουν αναφερθεί από τους οικείους τους μετά την πυρκαγιά.

Σχόλιο του ΚΚΕ για τη συνέντευξη Τόσκα – Τζανακόπουλου