Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Υπεβλήθη σε ευθανασία το κακοποιημένο γαϊδουράκι στο Γραμμένο των Ιωαννίνων

Ευθα­να­σία απο­φα­σί­στη­κε να γίνει στο άτυ­χο γαϊ­δου­ρά­κι το οποίο βασα­νί­στη­κε από τον ιδιο­κτή­τη του στο Γραμ­μέ­νο των Ιωαν­νί­νων. Το τραυ­μα­τι­σμέ­νο ζώο, εξέ­τα­σε εξει­δι­κευ­μέ­νο κτη­νια­τρι­κό κλι­μά­κιο, το οποίο δια­πί­στω­σε ότι τα τραύ­μα­τα του ζώου είναι πολύ σοβα­ρά, ενώ παράλ­λη­λα είχε δυσκο­λία στην ανα­πνοή και υποθερμία.

Σύμ­φω­να με ανα­κοί­νω­ση του υπουρ­γεί­ου Αγρο­τι­κής Ανά­πτυ­ξης και Τρο­φί­μων το γαϊ­δου­ρά­κι υπο­βλή­θη­κε τελι­κά σε ευθα­να­σία , έπει­τα από σχε­τι­κή από­φα­ση εξει­δι­κευ­μέ­νου κτη­νια­τρι­κού κλι­μα­κί­ου που εξέ­τα­σε το ζώο.

Σύμ­φω­να με τη γνω­μά­τευ­ση από τους δυο ιππί­α­τρους, κρί­θη­κε εν τέλει η λύση της ευθα­να­σί­ας εξαι­τί­ας των πολ­λα­πλών τραυ­μά­των σε διά­φο­ρα σημεία του σώμα­τός του.

Το άτυ­χο ζώο παρου­σί­α­ζε συμ­πτώ­μα­τα υπο­θερ­μί­ας και ήταν αδύ­να­τη η μετα­φο­ρά του σε ιδιω­τι­κή κτη­νια­τρι­κή κλι­νι­κή για την θερα­πεία του. Η ευθα­να­σία επι­λέ­χθη­κε ως λύση για την ανα­κού­φι­ση του πόνου δεδο­μέ­νου της μη ανα­στρέ­ψι­μης πορεί­ας της υγεί­ας του.

Κώστας Καρυω­τά­κης ΑΠΑΝΤΑ μια άλλη ανάγνωση

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο