Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Υπεράνω νόμων και επιστήμης η Εκκλησία συνεχίζει τη Θεία Κοινωνία – Ανεύθυνη και εγκληματική στάση

Σε μια περίοδο που οι εκκκλήσεις προς τους πολίτες πολλαπλασιάζονται να μείνουν στο σπίτι («μένουμε σπίτι, δε βγαίνουμε έξω, δεν κτυκλοφορούμε) και τα πρόστιμα πέφτουν «βροχή», η Εκκλησία γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων της τις οδηγίες και τις εκκλήσεις των επιστημόνων και συνεχίζει τη Θεία Κοινωνία.

Φωτογραφίες από εκκλησία στο Κουκάκι όπου ιερέας κοινωνεί σήμερα πιστούς φέρνει στ δημοσιότητα η zugla.gr!!! Περίπτωση ενδεικτική γιατο τί μπορεί να γίνει με την κορύφωση του χριστιανικού Πάσχα ανά τις εκκλησίες.

Βέβαια η Ιερά Σύνοδος έχειθ κατοχυρώσει ντεφάκτο το δικαίωμά της να κοινωνεί τους πιστούς μεταφέροντας σε αυτούς την ευθύνη. Αντιγράφουμε από το kathimerini.gr (4/4/2020) σε ανάρτηση που αναφέρεται στα όσο είπε την προηγόυμενη ημέρα στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1:

Διευκρίνισε ότι η Πολιτεία δεν έχει λόγο για τη Θεία Κοινωνία, αλλά έχει λόγο για τις δημόσιες συναθροίσεις. Επεσήμανε ότι κάποιος που θέλει να μεταλάβει χωρίς να υπολογίζει ότι μπορεί να κολλήσει τον συνάνθρωπο του, είναι εγωιστής και τόνισε ότι δεν υπάρχει «καμία έκπτωση για τη Θεία Κοινωνία».

Δεν προκαλεί εντύπωση η ανεύθυνη και εγκληματική θέση στάση της εκκλησίας. Εντύπωση προκαλεί η στάση της κυβέρνησης και του αρμόδιου υφυπουργού, και της επιστμονκής ομάδας, που δεν τολμούν να αρθρώσουν κουβέντα επί του θέματος. Εντύπωση προκαλεί και η «αδιαφορία» της Δικαιοσύνης σε τέτοιες εικόνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

koukaki2

koukaki3