Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube

Υποκλίνονται φίλοι, εχθροί και “φίλοι” στο «θαύμα» της Αβάνας

in.gr – TA NEA -25 Δεκ 2021 | 23:56

Το συγκρότημα Λαμπράκη (in. gr – TA NEA) είναι γνωστό για τον κορυφαίο -διαχρονικά, πολιτικο-οικονομικό και κοινωνικό του ρόλο στην υπηρεσία της αστικής διαχείρισης. Μερικές φορές όμως τα γεγονότα είναι τόσο εξόφθαλμα, που η παραπλάνηση δεν ωφελεί, εξαναγκάζοντας τέτοια ΜΜΕ να “πίνουν το πικρό ποτήρι”, προβάλλοντας έστω και μισές αλήθειες.
Δείτε τι γράφει για το νησί της Επανάστασης, τη Σοσιαλιστική Κούβα, αναφορικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας (αναδημοσιευμένο επίσης στο politis.com και αλλού)

“(…)
Σε χώρα πρότυπο στην διαχείριση της πανδημίας του κοροναϊού αναδεικνύεται η Κούβα καθώς έχει ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά πλήρους εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού της με ποσοστό μεγαλύτερο του 85% ενώ ο συνολικός αριθμός των νεκρών από τον covid είναι μόνο 8.317.

Για να έχει κανείς ένα μέτρο σύγκρισης αρκεί να σκεφτεί ότι η Ελλάδα με τον ίδιο περίπου πληθυσμό με την Κούβα έχει την ίδια στιγμή ~20.350 θανάτους και είναι αρκετά πίσω στην εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού της.

Μέχρι χθες, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας της Κούβας, είχαν εμβολιαστεί πλήρως οι 9,5 εκατομμύρια Κουβανοί από το σύνολο των 11,2 εκατομμυρίων κατοίκων με τα εγχωρίως παραγόμενα σκευάσματα Abdala, Soberana-02 και Soberana Plus, ενώ τουλάχιστον ενισχυτική δόση είχαν λάβει πάνω από 978.000 άνθρωποι, κυρίως υγειονομικοί εργαζόμενοι στην πρώτη γραμμή και ανοσοκατεσταλμένοι. Έχουν αρχίσει να χορηγούνται αναμνηστικές δόσεις στους εργαζόμενους στους τομείς του τουρισμού και στα τελωνεία.

Δείτε και (in.gr)  Πανδημία κοροναϊού – Το «θαύμα» της Αβάνας

Είναι δε χαρακτηριστικό το γεγονός ότι στα τέλη Οκτωβρίου δηλαδή μέσα σε έξι μήνες από την έναρξη της εμβολιαστικής εκστρατείας στην Κούβα με εμβόλια που παρήγαγε η ίδια η χώρα, είχαν κάνει την πρώτη δόση το 87,3 % του γενικού πληθυσμού, ενώ την ίδια περίοδο στις ευάλωτες ομάδες η εμβολιαστική κάλυψη πλησίαζε το απόλυτο (99,8%)!

Σε συνδυασμό με μια σειρά άλλα μέτρα, όπως τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα και το εκτεταμένο testing η Κούβα, η οποία έχει ένα από τα καλύτερα δημόσια συστήματα υγείας παγκοσμίως, κατάφερε σε αυτό το διάστημα να μειώσει αποφασιστικά την καμπύλη θνητότητας από τον κοροναϊό.

🇨🇺  Δείτε in.gr Κούβα – Συνεχίζεται η μείωση των ενεργών κρουσμάτων κοροναϊού, κανένας θάνατος την τελευταία ημέρα
🇨🇺  Δείτε in.gr Κούβα – Κανένας θάνατος για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα

Είναι δε χαρακτηριστικό το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας της Κούβας τα λεγόμενα ενεργά κρούσματα στη χώρα, που έχει πληθυσμό 11,2 εκατομμύρια είναι μόλις 367, ενώ υπάρχουν και ημέρες όπως πχ χθες παραμονή Χριστουγέννων όπου η Κούβα ανακοίνωσε μόνο 76 νέα κρούσματα και κανέναν θάνατο από κοροναϊό.
(…)

Κάνοντας την ανάγκη φιλοτιμία τα αστικά ΜΜΕ παραδέχονται το προφανές

Ενώ τα νούμερα της πανδημίας καλπάζουν παγκόσμια (~280.000.000 μολύνσεις -5. 5.415.223 θάνατοι) και ο πανικός της μετάλλαξης Όμικρον οδηγεί σε σπασμωδικές κινήσεις με μερικά | ολικά lockdown και «εκκλήσεις» χωρίς αντικείμενο το Δημόσιο Σύστημα Υγείας του νησιού της Επανάστασης δίνει μαθήματα οργανωμένης λειτουργίας έχοντας εξασφαλισμένη αποτελεσματική ασπίδα προστασίας του λαού μέσω εμβολίων που παράγονται από τους ίδιους χωρίς να χαρίζεται δεκάρα στους μονοπωλιακούς ομίλους.

Στις 18-Δεκέμβρη το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας της Κούβας για πολλοστή φορά –πάνω από 15 συνεχείς μέρες, αναφέρει πως κανένας νέος θάνατος δεν έχει καταγραφεί –ούτε από «υποκείμενη νόσο».
Με αναλυτικές λεπτομέρειες στα (μερικές 10άδες όλα κι όλα) θετικά κρούσματα COVID στο νησί.

1η Νοε 8.240 θάνατοι, 30-Νοε 8.304 18-Δεκ 8.314 (στοιχεία worldometers.info|coronavirus)
Τα αντίστοιχα για τη χώρα μας 15.990 | 18.197 | 19.799 (δηλ από 1η Νοέμβρη –3.809…) –ίδια πηγή

Οι δικοί μας κάνουν τις συσκέψεις τους ενώ ο Ατσαλάκης στο ΣΚΑΪ προτείνει μερικό lockdown επισημαίνοντας τον κίνδυνο τετραπλασιασμού των νοσηλειών (σσ. σε ένα διαλυμένο σύστημα υγείας).
Σύμφωνα με τα μοντέλα (;;) των επιστημόνων (;;) «τυχόν εκθετική αύξηση των κρουσμάτων λόγω Όμικρον, θα συμπαρασύρει τις εισαγωγές στα νοσοκομεία που θα μπορούσαν ακόμη και να τετραπλασιαστούν, επιβαρύνοντας δραματικά το ήδη επιβαρυμένο σύστημα υγείας», εξήγησε μιλώντας στην τηλεόραση, πως μόλις τα κρούσματα της νέας αυτής μετάλλαξης φτάσουν στα 50 με 100, η αύξηση των μολύνσεων θα είναι εκθετική.
«Μόλις φτάσουμε περίπου στα 50 με 100 κρούσματα από εκεί και πέρα θα γίνει μια εκθετική αύξηση και μέσα σε 2 – 3 εβδομάδες θα έχουμε έναν πολύ μεγάλο αριθμό κρουσμάτων που ίσως να μην τον έχουμε ξαναδεί ημερησίως», τόνισε επισημαίνοντας ότι η Όμικρον εξαπλώνεται με τετραπλάσια ταχύτητα από την Δέλτα και «δεν την σταματάει σχεδόν κανένα μέτρο»…

Γι αυτές τις ειδήσεις οι αστοί «μούγκα στη στρούγκα»

Είδηση 1η: Ο Λάζο καλεί να παλέψουμε για ακόμη πιο ποιοτικά ιδρύματα υγείας. Αυτό συνάγεται από την επίσκεψη του προέδρου της Εθνικής Συνέλευσης Λαϊκής Εξουσίας (ANPP), στους χώρους ενός σύγχρονου Εργαστηρίου Ιολογίας και Μοριακής Βιολογίας και του νοσοκομείου Tamara Bunke. (σσ. Esteban Lazo Hernández -Εστεμπάν Λάσο Ερνάντες πρόεδρος Asamblea Nacional del Poder Popular -ANPP νομοθετικό κοινοβούλιο της Δημοκρατίας της Κούβας και το ανώτατο σώμα κρατικής εξουσίας- τα 605 μέλη του εκλέγονται από πολυμελείς εκλογικές περιφέρειες για 5ετή θητεία)
Είδηση 2η: 9.343.711 Κουβανοί (σσ. 84,5% του πληθυσμού της χώρας) έχουν ολοκληρώσει το πλήρες πρόγραμμα εμβολιασμού κατά του Covid-19, με τα ανοσογόνα που έχουν αναπτυχθεί αποκλειστικά από τη χώρα, Soberana 02, Soberana Plus και Abdala
Είδηση 3η: Εγκαινιάστηκε το νέο –μοναδικό στο είδος του, ιατρικό κέντρο Centro de Salud de Montaña στην επαρχία Cienfuegos
Είδηση 4η: Αναγνωρίζεται ο κοινωνικός ρόλος εργαστηρίου του Σαντιάγο. Η συνομοσπονδία Εργατών ΚούβαςCentral de Trabajadores de Cuba (CTC) βράβευσε το Laboratorio Farmacéutico Oriente (LBF) της κρατικής BioCubaFarma, σαν εθνικά διακεκριμένο καθεστώς, για το κοινωνικό και ιδεολογικό του έργο στην υπεράσπιση της Επανάστασης και του κουβανικού κοινωνικού συστήματος.
Είδηση 5η: Περισσότερα από ένα εκατομμύριο παιδιά της Κούβας έχουν ολοκληρώσει το πρόγραμμα εμβολιασμού κατά του COVID-19
και το κυριότερο …
Είδηση 6η: COVID-19 | Κούβα: συνεχώς την τελευταία βδομάδα […] νέα κρούσματα – κανένας θάνατος, το τελευταίο 24ωρο  65 νέα κρούσματα και κανένας θάνατος –τέλος και αυτό δεν αποτελεί είδηση

🇨🇺   Το Σύστημα Υγείας της Κούβας (περίθαλψη _φαρμακευτική κάλυψη) είναι αποκλειστικά -100% δημόσιο και καλύπτει το 100% του λαού χωρίς προϋποθέσεις


Δείτε και “Ατέχνως”, “Μανούλες” ψευτιάς – παραπληροφόρησης τα αστικά ΜΜΕ για το νησί της επανάστασης

Μετάβαση στο περιεχόμενο