Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Υποχρεωτική η χρήση της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων

Αφού αύξησε την πληρότητα των πλοίων κατά 25% -την οποία δύο μέρες πριν είχε αποκλείσει- εν μέσω έξαρσης της πανδημίας ήρθε σήμερα η κυβέρνηση να ρίξει «στάχτη στα μάτια» με το μέτρο για την υποχρεωτική χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων.

Την υποχρεωτική χρήση μάσκας από την Τρίτη 4 έως τις 18 Αυγούστου και στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων ανακοίνωσε  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στο πλαίσιο των μέτρων, που μεταξύ άλλων, αποφασίστηκαν νωρίτερα στην τηλεδιάσκεψη που έγινε υπό τον πρωθυπουργό και των υπουργών υγείας και πολιτικής προστασίας, με τη συμμετοχή του καθηγητή λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα.

Επίσης αποφασίστηκε και η παράταση έως και τις 18 Αυγούστου της απόφασης ότι οι εργάτες γης που βγαίνουν από την Ελλάδα δεν έχουν δικαίωμα εισόδου μέχρι νεωτέρας.

Κατά τα λοιπά ο Στέλιος Πέτσας επιχειρώντας να αμβλύνει την ανησυχία από την αλματώδη α΄ύξηση των κρουσμάτων, κατέφυγε στην γνωστή κυβερνητική επιχειρηματολογία, αναφέροντας ότι η Ελλάδα σήμερα έχει πολύ καλύτερη επιδημιολογική εικόνα από τις περισσότερες άλλες χώρες, ενώ, όπως πρόσθεσε, η αύξηση των κρουσμάτων δεν έχει οδηγήσει μέχρι στιγμής σε σημαντική πίεση στο σύστημα υγείας». Όπως είπε «οι νοσηλευόμενοι στης ΜΕΘ ήταν 13 χθες 2 Αυγούστου έναντι 11 στις 2 Ιουλίου, 17 στις 2 Ιουνίου, 44 στις 2 Μαΐου και 81 στις 2 Απριλίου 2020.

Τέλος, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, από σήμερα, ξεκινά σε σταθερή βάση, 3 φορές την εβδομάδα, η τηλεδιάσκεψη για τον COVID-19 με τους επικεφαλής υγείας και πολιτικής προστασίας, υπό τον πρωθυπουργό.