Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Υποχρεωτικό εμβολιασμό και «διευκολύνσεις» στους εμβολιασμένους προανήγγειλε ο Μητσοτάκης

Το άνοιγμα της συζήτησης, σύντομα, για την παροχή προνομιών στους εμβολιασμένους προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης, στην ομιλία του στη Βουλή, προκειμένου να διευκολυνθεί το άνοιγμα των οικονομικών δραστηριοτήτων. Επίσης, πρόσθεσε πως θα γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός σε συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων: «Σε λίγο την πειθώ που έχει δείξει η κυβέρνηση για τους εμβολιασμούς θα την διαδεχθεί η απόφαση για υποχρεωτικό εμβολιασμό στο υγειονομικό προσωπικό και προσωπικό για φροντίδες υγείας. Πολύ σύντομα θα γνωμοδοτήσει η επιτροπή Ηθικής. Και η κυβέρνηση θα αποφασίσει με προσοχή»

Ο Κυρ. Μητσοτάκης κατέστησε σαφές για ακόμη μια φορά ότι η κυβέρνηση εναποθέτει τα πάντα στους εμβολιασμούς, αντί να λάβει άμεσα μέτρα προστασίας. Μάλιστα, θέλοντας να βρει άλλοθι για την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας, φόρτωσε την ευθύνη για τα θύματα σε αυτούς που αρνούνται να εμβολιαστούν.

«Οι εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας είναι θετικές. Έχουμε διαπιστώσει μείωση στον αριθμό των κρουσμάτων, μία ταχύτατη αποκλιμάκωση στον αριθμό των νοσηλειών, αλλά και στους διασωληνωμένους συμπολίτες μας», ανέφερε ο πρωθυπουργός, εκτιμώντας πως αυτή η αποκλιμάκωση, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα συνεχιστεί και τις επόμενες εβδομάδες. «Είναι εξαιρετικά στενάχωρο το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία όσων βρίσκονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ είναι συμπολίτες μας που δεν έκαναν το εμβόλιο από επιλογή. Αυτό είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να μας προβληματίσει όλους πάρα πολύ έντονα»., πρόσθεσε.

Όμως, οι ίδιες οι κυβερνητικές αντιφάσεις και παλινωδίες είναι που εκτρέφουν διάφορες σκοταδιστικές θεωρίες για τα εμβόλια ή την καχυποψία, τους δισταγμούς και τις συγχύσεις.

Όσον αφορά το πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό είπε ότι αυτό ανοίγει το δρόμο της πιο ελεύθερης επικοινωνίας μεταξύ των πολιτών και της επανεκκίνησης της οικονομικής δραστηριότητας.

Νωρίτερα σε συνάντησή του με την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Σακελλαροπούλου, αφού διαπίστωσε πως οι εμβολιασμοί προχωρούν τάχα «με πολύ γρήγορους ρυθμούς», τη στιγμή που οι πλήρως εμβολιασμένοι είναι μόλις 22,4%, υπογράμμισε πως «θα πρέπει να συνεχίσουμε με την ίδια ένταση», για «να μπορέσουμε από τη μία να χτίσουμε το τείχος ανοσίας, αλλά από την άλλη να εξασφαλίσουμε ότι και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού αυτή η πτωτική τάση θα συνεχίζεται, ο τουρισμός μας θα συνεχίσει κανονικά, τα πρώτα βήματα είναι πολύ ενθαρρυντικά και θα μπορέσει και η οικονομία να ανακάμψει ταχύτατα όπως προβλέπουμε».

Έτσι, τόνισε πως «μέρος αυτής της συζήτησης έχει να κάνει και με τις διευκολύνσεις που μπορεί να έχουν οι εμβολιασμένοι συμπολίτες μας», ξεκαθαρίζοντας πως «η συζήτηση θα ανοίξει σύντομα», όπως επίσης θα γίνει συζήτηση «για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό ειδικών κατηγοριών εργαζομένων».

«Αναμένω εντός των επόμενων ημερών το σχετικό πόρισμα από την Επιτροπή, το οποίο θα δοθεί και στη δημοσιότητα, έτσι ώστε μετά από έναν πιστεύω σύντομο δημόσιο διάλογο να καταλήξουμε στις πολιτικές μας γύρω από τα θέματα αυτά», επισήμανε, χαρακτηρίζοντας τον εμβολιασμό πράξη κοινωνικής ευαισθησίας. «Η αντίληψη ότι δεν βαριέσαι ας το κάνει ο άλλος για να μην το κάνω εγώ είναι μία αντίληψη η οποία δυστυχώς υπονομεύει συνολικά την κοινωνική συνοχή και δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη», πρόσθεσε.

«Τσε Γκεβάρα, πρεσβευτής της Επανάστασης», του Νίκου Μόττα