Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Υπό διερεύνηση τρία περιστατικά θρομβώσεων στην Κρήτη μετά τον εμβολιασμό τους με «AstraZeneca»

Υπό διερεύνηση είναι τα τρία διαδοχικά περιστατικά νέων ανθρώπων στην Κρήτη που υπέστησαν εμβολικά επεισόδια και διαταραχές πήξης αίματος, ως πιθανή επιπλοκή μετά τον εμβολιασμό τους με το εμβόλιο της «AstraZeneca».

Το πρώτο περιστατικό αφορά έναν 35χρονο από την Ιεράπετρα, ο οποίος εμφάνισε δύο θρομβωτικά επεισόδια -με διαφορά λίγων ημερών- μετά τον εμβολιασμό του με «AstraZeneca». Ενώ αργότερα γνωστοποιήθηκαν ακόμη δύο περιστατικά στην Κρήτη, σε δύο γυναίκες 44 και 47 ετών, που εμφάνισαν θρόμβους και διαταραχές πήξης αίματος, τη 13η και 15η ημέρα μετά τον εμβολιασμό τους.

«Έχουμε αποφασίσει ότι όλα τα θέματα που μπαίνουν στο πλαίσιο της πανδημίας και των εμβολιασμών απαντώνται με γνώμονα την ασφάλεια. Υπάρχει ένα τεράστιο όφελος του εμβολιασμού που δεν μπορεί να αναιρεθεί, όμως η ασφάλεια μπαίνει πάνω από όλα. Τα περιστατικά ερευνώνται από τους ειδικούς», ανέφερε ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας, απαντώντας σε ερώτηση για τα περιστατικά θρόμβωσης στην Κρήτη, λέγοντας πως συντάσσεται κίτρινη κάρτα και ακολουθούνται τα πρωτόκολλα.

Σε κάθε περίπτωση, είπε, δεν γίνεται να απαντήσει στην παρούσα φάση αναφορικά με τα σενάρια για προβληματική παρτίδα εμβολίων και πρόσθεσε πως όλα τα περιστατικά είναι υπό διερεύνηση.

Πηγή: 902.gr

Ακολουθήστε το Ατέχνως στο Google News, στο Facebook και στο Twitter

Με τα μάτια των παιδιών (Βέρα Κλώντζα-Γιακλοβά – Φράνιο Κραλ)