Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Φαντάζεστε να ήταν αλλοδαποί οι δράστες του Μετρό;

Το έγκλημα, η αλητεία, ο τσογλανισμός δεν έχουν χρώμα, εθνικότητα η θρησκεία.

Το λέμε αυτό γιατί, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, στην χώρα μας είναι συχνό φαινόμενο να δαιμονοποιούνται αλλοδαποί – πρόσφυγες και μετανάστες – ως εγκληματίες που «κλέβουν», «ξυλοκοπούν», «βιάζουν», «σκοτώνουν», κλπ. Εξέχοντα ρόλο σε αυτήν την στοχοποίηση έχουν παίξει τα μεγάλα αστικά ΜΜΕ, ιδιαίτερα της τηλεόρασης, που σε κάθε ευκαιρία τονίζουν την εθνικότητα του δράστη (Πακιστανός, Αλβανός, Αφγανός, κλπ.), λες και το κύριο χαρακτηριστικό οποιουδήποτε εγκληματία είναι η εθνοτική καταγωγή του ή η χώρα προέλευσης και όχι ότι είναι εγκληματίας!

Έτσι και τις τελευταίες ημέρες, διαβάσαμε σε ορισμένα σάιτ της κακιάς (ακροδεξιάς) ώρας την «ανεπιβεβαίωτη είδηση» ότι οι δύο αλήτες που ξυλοκόπησαν τον άνθρωπο στο μετρό είναι «λαθραίοι». Να πως ποτίζεται η ρίζα του ρατσισμού με fake news δαιμονοποίησης των «ξένων» που «είναι εγκληματίες», σε αντίθεση με τους νοικοκύρηδες Έλληνες.

Φαντάζεστε, όμως, οι τραμπούκοι του μετρό να ήταν αλλοδαποί; Τι κραυγές ρατσιστικού μίσους θα έβγαζε ο ακροδεξιός βόθρος του διαδικτύου, τι δηλητήριο ενάντια στους μετανάστες θα έχυναν οι Βελόπουλοι, οι Φαήλοι και οι λοιποί μάστορες της πατριδεμπορίας…  Δυστυχώς γι’ αυτούς τα «μπουμπούκια» που ξυλοφόρτωσαν τον άτυχο άντρα έτυχε να είναι Ελληνόπουλα. Έτσι δεν θα ‘χουν την ευκαιρία να φορτώσουν (και) αυτό το έγκλημα στους «κακούς λαθραίους».

Δεν έχει ασφαλώς καμία σημασία. Είτε Έλληνες, είτε Αλβανοί, είτε Σουηδοί, είτε Κινέζοι, οι εγκληματίες είναι εγκληματίες, οι αλήτες είναι αλήτες και τα τσογλάνια είναι τσογλάνια.

Όπως και τα φασιστόμουτρα είναι φασιστόμουτρα, όσους φερεντζέδες πατριωτισμού κι’ αν φορέσουν.