Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Φαρμακευτικές εταιρίες του Ισραήλ κάνουν πειράματα στους Παλαιστίνιους κρατούμενους

Γρά­φει ο Πάνος Αλε­πλιώ­της // 

Η Ισραη­λι­νή καθη­γη­τής Nadera Shalhoub-Kevorkian απο­κά­λυ­ψε στις 19/2 στην ομι­λία της στο Πανε­πι­στή­μιο Columbia της Νέας Υόρ­κης ότι οι δυνά­μεις κατο­χής του Ισρα­ήλ επι­τρέ­πουν σε μεγά­λες φαρ­μα­κευ­τι­κές εται­ρεί­ες να διε­νερ­γούν πει­ρα­μα­τι­κές δοκι­μές φαρ­μά­κων σε Παλαι­στί­νιους και Άρα­βες κρα­τού­με­νους, ανα­φέ­ρει το Παρα­τη­ρη­τή­ριο ελέγ­χου Τύπου Middle East News.

Στην ομι­λία της, με τίτλο «Δια­τα­ραγ­μέ­νοι χώροι– Βίαιες τεχνο­λο­γί­ες στην Παλαι­στι­νια­κή Ιερου­σα­λήμ», πρό­σθε­σε η καθη­γή­τρια πως οι πλη­ρο­φο­ρί­ες της προ­κύ­πτουν από συλ­λο­γή δεδο­μέ­νων κατά τη διε­νέρ­γεια ερευ­νη­τι­κού έργου για το Πανε­πι­στή­μιο. Κατήγ­γει­λε ακό­μη πως το Ισρα­ήλ χρη­σι­μο­ποιεί τις κατε­χό­με­νες Παλαι­στι­νια­κές περιο­χές σαν «εργα­στή­ριο» όπου εκτός από φάρ­μα­κα δοκι­μά­ζο­νται και­νούρ­για όπλα, βόμ­βες, σφαί­ρες και χημι­κά κατα­στο­λής ακό­μη και σε μικρά παιδιά.

Δεν είναι η πρώ­τη φορά που προ­κύ­πτουν παρό­μοια στοιχεία.

Τον Ιού­λιο του 1997, δημο­σιεύ­ει η ισραη­λι­νή εφη­με­ρί­δα Yedioth Ahronoth την ομο­λο­γία του Dalia Itzik, Πρό­ε­δρου μιας κοι­νο­βου­λευ­τι­κής Επι­τρο­πής, ότι το ισραη­λι­νό Υπουρ­γείο Υγεί­ας είχε δώσει την άδεια σε φαρ­μα­κευ­τι­κές εται­ρεί­ες για να δοκι­μά­σουν τα νέα φάρ­μα­κα τους σε κρα­του­μέ­νους, σημειώ­νο­ντας ότι 5.000 εξε­τά­σεις είχαν ήδη πραγματοποιηθεί.

Να θυμί­σου­με ότι η φαρ­μα­κευ­τι­κή εται­ρία Teva του Ισρα­ήλ είναι ο μεγα­λύ­τε­ρος κατα­σκευα­στής γενό­ση­μων φαρ­μά­κων στον κόσμο και μία από τις 20 μεγα­λύ­τε­ρες φαρ­μα­κευ­τι­κές εται­ρεί­ες σε όλο τον κόσμο.

Πάλι μένει άφω­νος κανείς μπρο­στά στην δολο­φο­νι­κή και απάν­θρω­πη εφευ­ρε­τι­κό­τη­τα του κρά­τους δολο­φό­νου. Παρό­λα τα δει­νά που τρά­βη­ξε ο εβραϊ­κός λαός από τους Ναζί φαί­νε­ται πως οι μέθο­δοι του κρά­τους Ισρα­ήλ σε λίγο δια­φέ­ρουν από τις μεθό­δους του Χίμ­λερ, του Μέγκε­λε και όλων των διε­στραμ­μέ­νων δολο­φό­νων της γενο­κτο­νί­ας και του Ολοκαυτώματος.

Ο πολύ­πα­θος λαός της Παλαι­στί­νης γίνε­ται θύμα όλων και πιο φρι­κια­στι­κών μεθό­δων γενο­κτο­νί­ας και πει­ρα­μά­των όπου δια­φαί­νο­νται καθα­ρά και τα κέρ­δη των εται­ριών της πολε­μι­κής, αστυ­νο­μι­κής, ιατρι­κής και φαρ­μα­κευ­τι­κής βιο­μη­χα­νί­ας από τα πει­ρά­μα­τα που το Ισρα­ήλ δοκι­μά­ζει πάνω στο κορ­μί τους. Όπως ακρι­βώς και την επο­χή των Ναζί.

_________________________________________________________________________

Πάνος Αλεπλιώτης Δημοτικός σύμβουλος Πυλαίας Θεσσαλονίκης 87/90 και 99/2002. Αντιδήμαρχος Πυλαίας από το 1987 έως και το 1990 και από το 1999 έως και το 2000. Εργάστηκε σαν γεωλόγος, περιβαλλοντολόγος και χωροτάκτης στην Ελλάδα και στην Σουηδία
Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο