Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Φασιστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη: Δήλωση της δικηγόρου των μελών της ΚΝΕ

Για οργανωμένη, εγκληματική, μεθοδευμένη δράση, με τα χαρακτηριστικά εγκληματικής οργάνωσης κάνει λόγο σε δήλωσή της η Σόνια Μελανεφίδου, δικηγόρος Πολιτικής Αγωγής των μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Σημειώνει ότι παραμένουν ακόμη ασύλληπτα τα γνωστά φασιστοειδή που δρουν και τρομοκρατούν.

Ολόκληρη η δήλωση:

«Κάτω από την πίεση των γεγονότων, μετά τις φασιστικές επιθέσεις στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης και της δολοφονικής επίθεσης στα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, την Κυριακή 3/10 στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου με την παραγγελία του ανοίγει τον δρόμο για περαιτέρω έρευνα των φασιστικών επιθέσεων. Όπως από την αρχή εκτιμήσαμε, δεν πρόκειται για τυχαία, μεμονωμένα, ασύνδετα περιστατικά, αλλά για οργανωμένη, εγκληματική, μεθοδευμένη δράση, με τα χαρακτηριστικά εγκληματικής οργάνωσης όπως αυτά τυποποιούνται στο άρθρο 187 (παρ. 1) ΠΚ.

Παραμένουν ακόμη ασύλληπτα τα γνωστά φασιστοειδή που δρουν και τρομοκρατούν παρά το γεγονός ότι από την πρώτη στιγμή των δολοφονικών επιθέσεων έχουμε καταθέσει στις Αστυνομικές Αρχές ως Πολιτική Αγωγή του ΚΚΕ και της ΚΝΕ την πλήρη περιγραφή τους, ακόμη και φωτογραφικό υλικό. Αναμένουμε, ένα χρόνο μετά την καταδικαστική απόφαση του 3μελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, την άσκηση ποινικών διώξεων ανάλογων της βαρύτητας των αξιόποινων πράξεων για να μπει οριστικό τέλος στην ατιμωρησία της ναζιστικής, εγκληματικής βίας».

vivlio mpelogiannis