Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Φασιστικού τύπου βία σε δημοσιογράφο από τον επίσημο διαδικτυακό τόπο (indymedia) του Ρουβίκωνα

Στόχος φασιστικού τύπου βίας, στο όνομα του Ρουβίκωνα και από υπερασπιστές του, έγινε ο δημοσιογράφος και διαχειριστής του διαδικτυακού περιοδικού Ατέχνως Ηρακλής Κακαβάνης, γιατί τόλμησε να φιλοξενήσει ειδήσεις που αφορούν το Ρουβίκωνα και οι οποίες δεν τους είναι αρεστές (στοχοποίηση συμβολαιογράφου και δήλωση του γνωστού φασίστα Αθ. Πλεύρη).

Την Παρασκευή (25/5) και το Σάβατο (26/5) εκδηλώθηκε μια άνευ προηγουμένου χυδαία διαδικτυακή επίθεση από τον ιστότοπο Βαθύ Κόκκινο (απόλυτα συμβατή με την εν συνόλω παρουσία του στο διαδίκτυο). Ψεύδη, ύβρεις, συκοφαντίες (συνοδευμένα με φωτογραφία) με στόχο την επαγγελματική και κοινωνική εξόντωση του Ηρακλή Κακαβάνη.

Ευθύς αμέσως, στηλιτεύοντας την επίθεση, θέσαμε το ερώτημα «Αλήθεια, οι περίφημοι κοινωνικοί αγωνιστές του «Ρουβίκωνα», τέτοιους ιδεολογικούς «συνηγόρους» έχουν; Από αυτούς εκπροσωπούνται και σ’ αυτούς στηρίζονται;».

Η αλήθεια είναι ότι δεν περιμέναμε απάντηση και μάλιστα τόσο γρήγορα και από τη συγκεκριμένη πηγή. Ο γνωστός αυτοαποκαλούμενος αντεξουσιαστικός χώρος indymedia (γνωστός για τη φιλοξενία ρυπαρογραφημάτων, ειδικά δε σε ό,τι σχετίζεται με κομμουνιστές και το οργανωμένο λαϊκό – εργατικό κίνημα), έσπευσε να φιλοξενήσει – υιοθετήσει το σημερινό ασύλληπτου φαντασίας και λογικής, ξένο με κάθε μορφή πολιτικής αντιπαράθεσης, δημοσίευμα από τον ιστότοπο Βαθύ Κόκκινο.

indymedia

Το Indymedia είναι ο επίσημος φορέας έκφρασης του Ρουβίκωνα. Είναι τυχαία (και ξένη προς το Ρουβίκωνα;) η αναπαραγωγή από το indymedia του χολερικού δημοσιεύματος από το Βαθύ Κόκκινο (σε μια προσπάθειας εκφοβισμού και τρομοκράτησης του δημοσιογράφου Ηρακλή Κακαβάνη);

Αν είναι ξένη είναι πολύ απλό να διευκρινιστεί, όπως και να διαχωρίσει τη θέση του από το Βαθύ Μαύρο του φασισμού που ενίοτε φορά κόκκινη προβιά. 

Στο μεταξύ, δε βγάζετε τις μάσκες σας;

Αν και δεν περιμένουμε εκπλήξεις από την κινηματική λογική της κουκούλας…

Ατέχνως