Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Φασιστοειδή κατέστρεψαν μνημείο προσφύγων στη Λέσβο

Το μνημείο των προσφύγων που χάθηκαν στα νερά του Αιγαίου και είχε στηθεί στη Μυτιλήνη, κατέστρεψαν ολοσχερώς άγνωστοι. Μάλιστα, εξαφάνισαν ακόμα και την τσιμεντένια βάση. Κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν ότι πριν μέρες είδαν πλαστικά τμήματα του μνημείου να επιπλέουν στη θάλασσα. Χτες, η ΓΓ Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων διαβίβασε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Μυτιλήνης αλλά και στον εισαγγελέα Αρείου Πάγου σχετικά δημοσιεύματα με την καταστροφή του μνημείου στη Θερμή για τους πρόσφυγες που χάθηκαν στα νερά του Αιγαίου.

Το μνημείο είχε στηθεί στην άκρη του λιμανιού της Θερμής, πριν από έξι περίπου χρόνια, για τα θύματα παλιότερων ναυαγίων, οι σοροί των οποίων είχαν ξεβραστεί στην περιοχή. Ας σημειωθεί ότι πέρυσι το Νοέμβρη, άγνωστοι επίσης είχαν βανδαλίσει το μνημείο, πετώντας πάνω στην επιφάνειά του όπου αναφέρονταν τα ονόματα των ναυαγών μαύρη μπογιά.

Επανειλημμένα έχει καταγγελθεί, στην περιοχή της Θερμής, η δράση φασιστοειδών που στο παρελθόν έχουν κάνει μάλιστα και δημόσιες εμφανίσεις, εστιάζοντας εναντίον της παρουσίας προσφύγων σε σπίτια, δωμάτια και ξενοδοχεία που έχουν ενοικιαστεί για τη στέγασή τους.

lesvos mnimeio