Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Φασιστόμουτρα, στις τρύπες σας

Γράφει ο Στέλιος Κανάκης //

Το λιντσάρισμα, από ομάδα ανθρωποειδών, του άτυχου Ζακ Κωστόπουλου. Ο αποτροπιασμός. Αλλά ο Ζακ ήταν τοξικομανής. Θύμα αυτής της κοινωνίας και εξ αυτού ο εύκολος, ο προσιτός στόχος, του κάθε ανεγκέφαλου του εκμαυλισμένου όχλου. Ο Ζακ ήταν ο χρήστης. Ο Ζακ είναι ο άνθρωπος της διπλανής μας πόρτας. Μπορεί να μην είναι (ακόμα) κάποιος από εμάς, ο φίλος μας, ο συγγενής μας, κάποιο από τα παιδιά μας, αλλά προμηνύει το μέλλον μας. Ο Ζακ δεν είναι ο ευυπόληπτος μεγαλέμπορας με τους τόνους ναρκωτικών, ο πλοιοκτήτης, ο πρόεδρος ποδοσφαιρικής ομάδας, ο τραπεζίτης, ο πετρελαιάς, το αφεντικό όπου μπρος του ο τσαμπουκάς προς τους αδύνατους γίνεται γονάτισμα και προσκύνημα, γλείψιμο κι απόλυτη παράδοση.

Οι μπάτσοι που έστειλαν αλυσοδεμένο στο νεκροτομείο τον Ζακ. Τρεις γκρίζοι ιατροδικαστές με ελεγχόμενο παρελθόν που λίγο ακόμη και θα αναγάγουν το λιντσάρισμα, τις κλωτσιές στο κεφάλι, τα κτυπήματα χωρίς έλεος από τα κτήνη, στο ανήμπορο και εγκλωβισμένο θύμα, σε προσπάθεια… ανάνηψης του αυτοτραυματιζόμενου(!!!) Ζακ.

Και τα φασιστοειδή. Τα κοπρόσκυλα του καπιταλισμού. Τα ερπετά των πλοιοκτητών ναρκέμπορων που βρήκαν ευκαιρία να ξεπροβάλουν απ’ τις τρύπες τους. Μόλυναν με προκηρύξεις-τα γνωστά κωλόχαρτά τους, τον τόπο δολοφονίας του ανήμπορου Ζακ.

Το έχουμε ξαναγράψει: Η απραξία κι η αδιαφορία θα φέρουν μαύρες μέρες, πιο μαύρες κι απ’ τις νύχτες της κοινωνικής παραίτησης.

_______________________________________________________________________________________________________

Στέλιος Κανάκης Διδάσκει στην επαγγελματική εκπαίδευση και παράλληλα δραστηριοποιείται στο χώρο του βιβλίου. Έχει γράψει, υπό μορφή ημερολογίων τα «Με τη μουσική του κόσμου», «Οι μουσικοί του κόσμου» και «Δώδεκα μήνες συνθέτες».  Επίσης το «Ιερές Βλακείες» Εμπειρία Εκδοτική 1η και 2η έκδοση – Εκδόσεις Εντύποις 3η και 4η και το «Η Αγρία Γραφή» Εκδόσεις ΚΨΜ.
[email protected] Facebook: Stelios Kanakis /ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΝΑΚΗΣ