Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Φασιστόμουτρο με διακριτικά του ΠΑΟΚ τραμπουκίζει αλλοδαπό (VIDEO)

Το γύρο του διαδικτύου κάνει από το βράδυ το Σαββάτου βίντεο που απεικονίζει έναν άντρα που φοράει μπουφάν με διακριτικά του ΠΑΟΚ να αναγκάζει αλλοδαπό να κάνει τον χριστιανικό σταυρό. 

Στο βίντεο, που φαίνεται να έχει τραβηχτεί στην περιοχή της Τούμπας, το εν λόγω φασιστοειδές ζητά επιτακτικά από αλλοδαπό άντρα να κάνει επίκληση στο… Χριστό και την Παναγία, ενώ τον απειλεί με χυδαίες εκφράσεις («Θα σε γαμήσω άμα ξαναπείς Αλλάχ»). 

Το βίντεο, του οποίου η ημερομηνία λήψης δεν είναι γνωστή, ανέβηκε στο διαδίκτυο από δημοσιογράφο της ΕΡΤ3. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο συγκεκριμένος τραμπούκος φέρεται να είναι οργανωμένο μέλος συνδέσμου οπαδών του ΠΑΟΚ. Φυσικά, η άθλια, φασίζουσα και ρατσιστική συμπεριφορά του ουδεμία σχέση έχει με τη φύση του ΠΑΟΚ ως προσφυγικού σωματείου, ούτε αντιπροσωπεύει τους φιλάθλους της ομάδας. 

Είναι σαφές ότι τέτοια ρατσιστόμουτρα δεν έχουν καμία θέση ανάμεσα στους οπαδούς μιας ομάδας που η ιστορία της είναι δεμένη με τον πόνο του ξεριζωμού και της προσφυγιάς.

Τέτοιες συμπεριφορές και νοοτροπίες, προσβλητικές απέναντι στην ίδια την ανθρώπινη υπόσταση, δεν έχουν θέση όχι μόνο σε καμιά κερκίδα οπαδών, αλλά πουθενά στην κοινωνία.