Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

«Φονιάδες ληστές υποκριτές είναι όλοι οι ιμπεριαλιστές» – Νέα ιμπεριαλιστική επίθεση στη Συρία – ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ

Γράφει ο Ηρακλής Κακαβάνης //

Αυτοί που μακέλεψαν λαούς και λαούς με διάφορα προσχήματα για να κρύψουν τους πραγματικούς σκοπούς τους (η εκμετάλλευση χωρών και λαών)_

Αυτοί που χρόνια τώρα σφυρίζουν αδιάφορα για το έγκλημα διαρκείας που διαπράττει το κράτος δολοφόνος Ισραήλ σε βάρος του παλαιστινιακού λαού (δεκάδες νεκροί καθημερινά)…

Αυτοί που βαρύνονται για μια σειρά βαρβαρότητες κατά τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις τους…

Οι ίδιοι (μαζί με τους συμμάχους τους) ματώνουν για μια ακόμη φορά τους λαούς της περιοχής, καταστρέφουν και διαμελίζουν κράτη, αξιοποιώντας κατασκευασμένα στοιχεία και προσχήματα.

Αυτοί που (μαζί με τους συμμάχους τους) αυτοανακηρρύσσονται «κατήγοροι, δικαστές και τιμωροί», σήμερα τα ξημερώματα, με το αμφιλεγόμενο πρόσχημα της χρήσης χημικών από τη συριακή κυβέρνηση (δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ), εξαπέλυσαν επίθεση στη Συρία. Περισσότεροι από 100 πύραυλοι κρουζ και πύραυλοι αέρος-εδάφους εκτοξεύθηκαν από πλοία και υποβρύχια των ΗΠΑ, ενώ τέσσερα βρετανικά αεροσκάφη απογειώθηκαν από την Κύπρο, κατά εγκαταστάσεων στη Δαμασκό και τη Χόμς, όπου, σύμφωνα με τις ΗΠΑ, βρίσκονταν εγκαταστάσεις παραγωγής χημικών όπλων.

Η επίθεση ξεκίνησε λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα του Σαββάτου, ενώ ολοκληρώθηκε λίγη ώρα αργότερα, με τη συριακή κυβέρνηση να δηλώνει ότι «απορρόφησε» επιτυχώς την επίθεση, ενώ κατέρριψε μεγάλο αριθμό πυραύλων.

Το νέο μακελειό είχε την ανοχή και στήριξη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, οργανισμοί που και πριν το χτύπημα, αλλά και στις πρώτες ανακοινώσεις τους μετά από αυτό, συμφωνούν με το πλαίσιο, το πνεύμα και την ουσία της βάρβαρης ιμπεριαλιστικής επίθεσης.

Πραγματικός τους στόχος είναι ο έλεγχος των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των ενεργειακών δρόμων, των σφαιρών επιρροής. Αυτός ο στόχος τους φέρνει σ’ αντιπαράθεση μ’ άλλα ισχυρά καπιταλιστικά κράτη και περιφερειακές δυνάμεις, με κυβερνήσεις που δεν τους είναι αρεστές, γιατί υπηρετούν ανταγωνιστικά σχέδια.

Και δυστυχώς συμμέτοχη σε αυτό το μακελειό είναι και η χώρα μας. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μας εμπλέκει σε μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση έχοντας καταστήσει τη χώρα σε ορμητήριο των φονιάδων.

— Ενας είναι ο εχθρός, ο ιμπεριαλισμός
— Πάρτε τις βάσεις σας και μπρος, δε σας θέλει ο λαός
— ΝΑΤΟ σημαίνει, χούντες και πολέμοι
— Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι
— Να κλείσουν τώρα οι βάσεις του θανάτου, ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών.
— Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά.
— Όχι στα σχέδια των ιμπεριαλιστών, ειρήνη φιλία των λαών.
— Φονιάδες ληστές υποκριτές είναι όλοι οι ιμπεριαλιστές.

Συμπληρώστε τα υπόλοιπα, στο δρόμο εκεί που θα πούμε τις δικές μας αλήθειες, βγαλμένες από την οδυνηρή εμπειρία των λαών ανά τη Γη. Εκεί που θα εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στο λαό της Συρίας και θα ορθώσουμε τείχος στα σχέδια των ιμπεριαλιστών.

Και αν κάτι πρέπει να μας διδάξει (και) η σημερινή επίθεση είναι ότι ο καπιταλισμός είναι που γεννά φτώχεια, κρίσεις και πολέμους για να εξασφαλίζει την κερδοφορία του.

Καμιά θυσία για την πλουτοκρατία.

Σαν έτοιμοι από καιρό… Με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν

_________________________________________________________________________________________________________

Ηρακλής Κακαβάνης –  Δημοσιογράφος – Συγγραφέας. Σπούδασε φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Από το 1991 έως το 2013 εργάστηκε στον Ριζοσπάστη. Από το 2013 αρθρογραφεί σε διαδικτυακά Μέσα. Από το 2010 συνεργάτης του περιοδικού «Θέματα Παιδείας».
Facebook