Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Φορτηγό – κρεματόριο για δεκάδες μετανάστες εντοπίστηκε στη Ξάνθη (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Φορτηγό με περισσότερους από 80 μετανάστες σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ  (για 41 μετανάστες κάνει λόγο το ΑΠΕ) , οι οποίοι στην πλειονότητά τους είναι -κατά δήλωσή τους- Αφγανοί, εντοπίστηκε λίγο μετά τα διόδια της Ξάνθης.

Στο κοντέινερ στην πίσω πλευρά του φορτηγού ήταν στοιβαγμένοι οι μετανάστες πολλοί εκ των οποίων αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα και για το λόγο εκλήθησαν ασθενοφόρα από Ξάνθη και Καβάλα για να τους μεταφέρουν στο νοσοκομείο.

xanthi1

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές οι συνθήκες μεταφοράς των ανδρών ήταν ιδιαίτερα άσχημες, καθώς στο χώρο του φορτηγού αυτοκινήτου δεν υπήρχε επαρκής αερισμός (σ.σ. το ψυγείο ήταν εκτός λειτουργίας), και πιθανόν οι άνθρωποι να μην άντεχαν το ταξίδι μέχρι τη Θεσσαλονίκη όπου ήταν ο τελικός σταθμός προορισμού τους.

 

xanthi2

Να σημειωθεί ότι οι 41 άνθρωποι ήταν όλοι άντρες, ηλικίας κατά μέσο όρο είκοσι ώς τριάντα ετών. Αμέσως μετά τον απεγκλωβισμό τους, όσοι αντιμετώπισαν αναπνευστικά ή άλλα προβλήματα, μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Και οι οκτώ που μεταφέρθηκαν στα επείγοντα και τα εξωτερικά ιατρεία του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης δεν διατρέχουν κίνδυνο για την υγεία τους.

xanthi3

Οπως έγινε γνωστό το ψυγείο ήταν εκτός λειτουργίας.

Ο Γεωργιανός οδηγός της νταλίκας έχει συλληφθεί με την κατηγορία της διακίνησης μεταναστών