Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Φτηνή προσπάθεια Μητσοτάκη να παρουσιάσει την πραγματικότητα με το κεφάλι κάτω και τα πόδια ψηλά

Την ώρα που η κρατική καταστολή γίνεται όλο και πιο άγρια, όλο και πιο συχνή ο πρωθυπουργός με δήλωσή του αμέσως μετά τη νέα αστυνομική κτηνωδία στη Νέα Σμύρνη θυμήθηκε την αυτοσυγκράτηση. Δήλσε «ανήσυχος» και ζήτησε «να επικρατήσει απ’ όλους αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία», όμως, η κυβέρνηση δεν δείχνει καμία «αυτοσυγκράτηση» όπως μαρτυρούν τα γεγονότα στη Ν. Σμύρνη την Κυριακή και σήμερα, καθώς και τα δεκάδες άλλα κρούσματα έντασης της κρατικής τρομοκρατίας. Οι προχτεσινές πάλι εικόνες αστυνομικής βίας δεν τον ανησύχησαν καθόλου…

Σαν έτοιμος από καιρό έσπευσε να αξιοποιήσει τον τραυματισμό του αστυνομικού και τη δράση ορισμένων προβοκατόρικων στοιχείων για να «ξεπλύνει» την αστυνομική βία. «Οι θλιβερές εικόνες βίας που είδαμε όλοι, απόψε, στην Αθήνα πρέπει να είναι οι τελευταίες. Και η ζωή ενός συμπολίτη μας, του νεαρού αστυνομικού που κινδύνευσε, να μας αφυπνίσει», τόνισε σε δήλωση του ο Κυρ. Μητσοτάκης. Μια φτηνή προσπάθεια να παρουσιάσει την πραγματικότητα με το κεφάλι κάτω και τα πόδια ψηλά.

Δεν παρέλειψε να εμφανιστεί ως «εγγυητής» της «εθνικής ομοψυχίας» όπως βαφτίζει το κεφάλαιο και τα κόμματα του την υποταγή στις επιδιώξεις της αστικής τάξης. Έτσι, αφού πρώτα ανέφερε στα πλαίσια του κάλπικου δικομματικού καυγά πως κάποιοι «επιχειρούν να σπείρουν το μίσος και το διχασμό στην κοινωνία για να καλύψουν το δικό τους αδιέξοδο, όπως έκαναν και στο παρελθόν», πρόσθεσε: «To βράδυ των εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019 τόνισα ότι είμαι εδώ για να εγγυηθώ την ενότητα, την ασφάλεια και την ευημερία όλων των Ελλήνων. Αυτό επαναλαμβάνω και τώρα. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να μας διχάσει. Δεν θα αφήσουμε κανέναν να μας γυρίσει πίσω».

Ν. Μπελογιάννης Ν. Πλουμπίδης – Στο σπίτι των ηρώων