Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube

Φυλλάδιο του ΚΚΕ για τα 3 χρόνια κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

“Τρία χρόνια συμπληρώνονται από την ανάληψη της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ το Γενάρη του 2015… Τρία χρόνια νέων δυσβάσταχτων μέτρων και μνημονίων, που ήρθαν να προστεθούν σε εκείνα των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ… Τρία χρόνια διαψεύσεων, αλλά και συσσωρευμένης λαϊκής πείρας που δεν πρέπει να χαθεί” αναφέρει φυλλάδιο του ΚΚΕ για τα 3 χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπό τον τίτλο “Ο λαός μπορεί να βγει πιο δυνατός από την πείρα του με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Μπορεί να κάνει πράξη το δίκιο του, κόντρα σε όλες τις αντιλαίκές κυβερνήσεις του σάπιου συστήματος”.

Υπογραμμίζει ότι “η πορεία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είναι ο δρόμος όπου αναγκαστικά οδηγείται κάθε κυβέρνηση η οποία υπηρετεί το σύστημα της εκμετάλλευσης, τους αδυσώπητους νόμους της καπιταλιστικής οικονομίας, το σάπιο αστικό κράτος”.

Στο φυλλάδιο υπενθυμίζεται ότι το ΚΚΕ “δεν κορόιδεψε ποτέ το λαό, ακόμη κι αν χρειάστηκε να πάει «κόντρα στο ρεύμα». Δεν καλλιέργησε ποτέ αυταπάτες για εύκολες λύσεις, μέσω κυβερνητικών αλλαγών, που δήθεν θα εξανθρώπιζαν τις «αγορές», τον καπιταλισμό, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ” και προστίθεται ότι “σήμερα τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα για το λαό, το εργατικό κίνημα, αν το ΚΚΕ είχε κάνει άλλη επιλογή, όπως έκαναν ορισμένα ΚΚ σε άλλες χώρες, με τη συμμετοχή τους σε παρόμοιες κυβερνήσεις. Και σήμερα, είτε έχουν διαλυθεί είτε βρίσκονται στην ανυποληψία”.

“Αποδείχτηκε ότι δεν υπάρχουν ενδιάμεσες και μεσοβέζικες λύσεις. ‘Η το κεφάλαιο θα κερδίζει, ή οι εργαζόμενοι. Κυβέρνηση εργατική, φιλολαϊκή, μπορεί να έρθει μόνο σε σύγκρουση με τους καπιταλιστές και την εξουσία τους” τονίζει το ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ, αναφέροντας λεπτομερώς το κυβερνητικό έργο, επισημαίνει ότι “η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έφερε σε πέρας τη βρώµικη δουλειά για λογαριασµό του µεγάλου κεφαλαίου και της τρόικας”, προσθέτοντας ότι “μία από τις μεγαλύτερες προσφορές του ΣΥΡΙΖΑ στο σύστημα είναι ο εξωραϊσμός του ιμπεριαλισμού, του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, με τις οποίες «μοιράζεται κοινές αξίες», όπως είπε ο Τσίπρας στη συνάντηση με το «διαβολικά καλό» Τραμπ”.

Το ΚΚΕ καλεί τον λαό να μην παγιδευτεί στο “νέο παραμύθι της ‘δίκαιης ανάπτυξης'” και σημειώνει ότι “κανένα προπαγανδιστικό περιτύλιγµα δεν μπορεί να κρύψει, ότι δίκαιη ανάπτυξη σε ένα άδικο σύστημα δεν υπάρχει”.

Αναφέροντας ότι “η λογική του µικρότερου κακού οδηγεί σε νέες ήττες, σε νέα δεινά” το ΚΚΕ σημειώνει ακόμα, ότι “η πιο μεγάλη ζημιά που κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι η φθορά συνειδήσεων, η συντηρητικοποίηση, το δηλητήριο της μοιρολατρίας που σπέρνει ιδιαίτερα σε ανθρώπους με αγωνιστικές αξίες, εμπειρίες και παραδόσεις”.

Απευθυνόμενο στην εργατική τάξη, στους αυτοαπασχολούμενους στις πόλεις και την αγροτική παραγωγή, που βλέπουν ότι η εναλλαγή κυβερνήσεων δεν έφερε καμία θετική αλλαγή στη ζωή τους, ότι κάθε νέα κυβέρνηση συνέχιζε το αντιλαϊκό έργο από εκεί που το σταμάτησε η προηγούμενη, το ΚΚΕ τονίζει ότι “η πορεία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν θα πρέπει να οδηγήσει στον αφορισμό ότι “όλοι είναι το ίδιο” και πολύ περισσότερο να οδηγήσει σε προηγούμενες επιλογές, όπως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που δίνουν εγγυήσεις στο κεφάλαιο ότι αυτοί μπορούν καλύτερα να εφαρμόσουν τις αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις”.

Υπογραμμίζει ότι “μόνο με το ΚΚΕ μπορεί να βρει διέξοδο ο πολιτικός ριζοσπαστισμός” των εργατικών-λαϊκών δυνάμεων που θέλουν να αντιδράσουν και δεν θέλουν να εγκλωβιστούν “σε κάποια δήθεν “αριστερά” αναχώματα που στήνουν πολιτικές δυνάμεις, αφού πρώτα συνέβαλαν στην εξαπάτηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ”.

“Αυτό που χρειάζεται τώρα, είναι να ανασυνταχθεί το εργατικό κίνημα. Να ενωθούν σε μια μεγάλη κοινωνική συμμαχία οι εργατοϋπάλληλοι, οι αυταπασχολούμενοι επαγγελματίες και αγρότες” υπογραμμίζει το ΚΚΕ, καθώς μόνο εκεί μπορεί να βρεθεί κοινός βηματισμός για διεκδίκηση ανακούφισης από τα σημερινά οξυμένα προβλήματα, αλλά και να διαμορφωθούν προϋποθέσεις για την αναγκαία ριζική ανατροπή.

Το ΚΚΕ καλεί σε συμπόρευση ακόμα κι όσους έχουν προβληματισμούς σε ζητήματα της Ιστορίας του εργατικού κινήματος, της σοσιαλιστικής οικοδόμησης στον 20ό αιώνα.

“Σήμερα αποδεικνύεται περισσότερο από ποτέ, ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, μικρότερο ή μεγαλύτερο, που να μη συνδέεται με το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα, που έχει στην προμετωπίδα την επιδίωξη του κέρδους. Ο σοσιαλισμός είναι η μόνη ελπίδα της εργατικής τάξης, του λαού. Ο λαός γίνεται αφέντης της οικονομίας, παράγει για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του, με την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, τον επιστημονικό κεντρικό σχεδιασμό. Σήμερα υπάρχουν όλες οι δυνατότητες να απολαμβάνει η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, τον πλούτο που παράγουν” αναφέρει το ΚΚΕ, καλώντας επίσης με αφορμή την συμπλήρωση 100 χρόνων ζωής και δράσης του σε συμμετοχή στις εκδηλώσεις, ενώ απευθυνόμενο ιδιαίτερα “στους νέους και τις νέες, σε αγωνιστές, σε ανθρώπους που έδρασαν μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ και της ΚΝΕ” τους καλεί να μελετήσουν την Διακήρυξη της ΚΕ για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο