Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Φωτιά Σάμος: Η ολονύχτια μάχη με τις φλόγες απέτρεψε την επέκταση της πυρκαγιάς 

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβέστες στη Σάμο, προσπαθώντας να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που μαίνεται από χθες πέρασε από το Κοκκάρι, γύρω στις 11 χθες τη νύχτα έφτασε στους Μυτιληνιούς, στην περιοχή Γιάννου. 

Η ολονύχτια μάχη απέτρεψε προς το παρόν την επέκταση της πυρκαγιάς Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν και τα εναέρια μέσα για να συνδράμουν στην πυρόσβεση. Όπως έγινε γνωστό σήμερα ενισχύονται οι δυνάμεις και επιχειρούν 85 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 17 οχήματα και κινητοποιήθηκαν 5 Α/Φ (4 CL 415 και το Beriev-200) και 6 Ε/Π, ενώ προσεγγίζουν ακτοπλοϊκώς από Πειραιά 52 πυροσβέστες με 22 οχήματα. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Η πυρκαγιά μαίνεται σε δύσβατη περιοχή ανάμεσα στα χωριά Κοκκάρι, Βουρλιώτες και Μυτιληνιοί.

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο samos24.gr, το βράδυ εστάλη μήνυμα από το 112, προκειμένου να είναι σε ετοιμότητα όλη τη νύχτα οι κάτοικοι των περιοχών Βουρλιώτες, Κοκκάρι, Καμάρα, Μυτιληνιοί, Μαυρατζαίοι.

Υπενθυμίζεται ότι χθες το απόγευμα, προληπτικά εκκενώθηκαν ξενοδοχεία και κατοικίες στην περιοχή Άγιος Φανούριος, στο Κοκκάρι.

Με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Κλιμάκιο της Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΚΑΕΕ) βρίσκεται στη Σάμο για την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

«Τσε Γκεβάρα, πρεσβευτής της Επανάστασης», του Νίκου Μόττα