Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Φωτιά σήμερα: σε εξέλιξη ακόμη οι πυρκαγιές σε Κεφαλονιά, Ηλεία και Κορινθία

Συνεχείς είναι οι προσπάθειες για την κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών σε Κεφαλονιά (Κεραμειές), Ηλεία (Κρέστενα και Πανόπουλο) και στην Κορινθία (Κεχριές).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ενημέρωση της πυροσβεστικής, η πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Κεφαλονιά, στις Κεραμειές, έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο, ενώ για την κατάσβεσή της επιχειρούν, 40 πυροσβέστες με 9 οχήματα και 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Τις προσπάθειες συνέδραμαν και εναέρια μέσα. Σημειώνεται ότι χθες προληπτικά, λόγω πυρκαγιάς, εκκενώθηκε το χωριό Δοριζάτα.

Στην Ηλεία, τα πύρινα μέτωπα είναι δύο και συγκεκριμένα στα Κρέστενα και στο Πανόπουλο. Συγκεκριμένα η πυρκαγιά στα Κρέστενα, στα Νέα Καλυβάκια, έχει πλέον οριοθετηθεί, ενώ για την κατάσβεσή της επιχειρούν 31 πυροσβέστες με 11 οχήματα και 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος. Στο Πανόπουλο η πυρκαγιά που είναι σε εξέλιξη σε δύσβατη δασική έκταση, παρουσιάζει καλύτερη εικόνα. Στο σημείο επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 25 οχήματα.

Ένα πυροσβεστικό όχημα ανετράπη στο πρανές αγροτικού δρόμου, στην πυρκαγιά στο Κλινδιά, το πρωί της Δευτέρας. Οι δύο πυροσβέστες μεταφέρθηκαν  στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

Οι δύο πυροσβέστες που τραυματίστηκαν ελαφρά στην περιοχή της πυρκαγιάς στο Κλινδιά είναι από το Αγρίνιο και έφτασαν σήμερα το πρωί στην Ηλεία, ως ενίσχυση των δυνάμεων.

Τέλος, στις Κεχριές Κορινθίας, συνεχίζεται η επιχείρηση για την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς που καίει εδώ και μέρες στην ευρύτερη περιοχή. Υπάρχουν ακόμα διάσπαρτε εστίες, ενώ και οι αναζωπυρώσεις εξακολουθούν να απασχολούν τις πυροσβεστικές δυνάμεις. Στην ευρύτερη περιοχή επιχειρούν, 150 πυροσβέστες με 34 οχήματα και πεζοπόρα τμήματα.