Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Φωτιά στα Γεράνεια Όρη: Εικόνες καταστροφής- Πάνω από 40.000 στρέμματα έγιναν στάχτη (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

​Για δεύτερη ημέρα μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά σε Κορινθία και Δυτική Αττική,. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει στάχτη πάνω από 40.000 στρέμματα δασικής έκτασης, ενώ έχουν καεί και περιουσίες. Άγνωστος παραμένει ακόμη ο αριθμός των καμένων σπιτιών.

Μεγάλος αριθμός επίγειων δυνάμεων και το σύνολο των εναέριων δυνάμεων Πυρόσβεσης δίνουν μάχη με τις φλόγες, προσπαθώντας να σβήσουν τη φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης στον Σχίνο Κορινθίας.

GERANEIA12

Τα κόκκινα σημεία αντιστοιχούν σε ενεργά μέτωπα

Τη συγκρατημένη αισιοδοξία του για την πορεία της πυρκαγιάς που μαίνεται σε Κορινθία και Δυτική Αττική, εξέφρασε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο έκτακτης ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τον υπουργό στο σημείο επιχειρούν 278 πυροσβέστες με 89 οχήματα, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, καθώς επίσης όλα τα διαθέσιμα εναέρια μέσα διατέθηκαν στην πυρόσβεση (το ΜΕΤΠΕ, 8 Α/Φ, 10 PZL, 1 Σινούκ, 2 E/Π για συντονισμό από αέρος). Στην προσπάθεια για κατάσβεση της πυρκαγιάς συνδράμουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, υδροφόρες ΟΤΑ & εθελοντές πυρ/στες. Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συντονίζει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Η μεγάλη καταστροφή, μόλις λίγες μέρες από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου (1 Μάη), αναδεικνύει, για άλλη μια φορά, τις διαχρονικές εγκληματικές ευθύνες των κυβερνήσεων που όχι μόνο αφήνουν στο έλεος των πυρκαγιών τον λαό και τους πυροσβέστες, αλλά, πολύ περισσότερο, με την πολιτική τους πυροδοτούν «βόμβες» όπως αυτή στα Γεράνεια Όρη, χτες στο Μάτι, αύριο κάπου αλλού…

GERANEIA11 GERANEIA9 GERANEIA8 GERANEIA7 GERANEIA6 GERANEIA5

​Πηγή φωτό: Καθημερινή