Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Φωτιά στην Εύβοια: Η μεγαλύτερη καταστροφή όλων των εποχών στην Ελλάδα από μία και μόνο πυρκαγιά!!!

Τη μεγαλύτερη καταστροφή όλων των εποχών στην Ελλάδα από μία και μόνο πυρκαγιά προκάλεσε η πυρκαγιά που μαίνεται στην Εύβοια σχεδόν 10 ημέρες με ευθύνη της κυβέρνησης.

Η εκτίμηση για την έκταση της καταστροφής στην Βόρεια Εύβοια είναι από το ευρωπαϊκό σύστημα δορυφορικών καταγραφών EFFIS, που προσδιορίζει στα 507.950 στρέμματα την καμένη έκταση ενώ υπολογίζει ότι μπορεί να φτάσει τα 700.000.

Συγκλονιστική είναι η φωτογραφία που δημοσιεύει η δορυφορική υπηρεσία Copernicus/Emergency Management Service- Mapping της Ευρωπαϊκής Ένωσης και απεικονίζει το εύρος της πυρκαγιάς στην Εύβοια.

Το εντυπωσιακό είναι ότι το σύστημα EFFIS προσδιόριζε την καμένη έκταση στα όρια Ηλείας-Αρκαδίας (ξεκίνησε από την Αρχαία Ολυμπία και κατακαίει την Γορτυνία) σε 150.150 στρέμματα που είναι δεύτερη μεγαλύτερη καταστροφή από πυρκαγιές στην χώρα μας αυτό το καλοκαίρι.

Ακολουθεί με 111.120 καμένα στρέμματα η φωτιά που κατέκαψε την Λακωνία (στην ευρύτερη περιοχή του Γυθείου) και στην τέταρτη θέση η πύρινη λαίλαπα στην Αττική που αποψίλωσε συνολικά –σύμφωνα με το EFFIS- 84.540 στρέμματα δάσους.

Φώτης Αγγουλές, ο προλετάριος ποιητής