Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Φωτιά στο Σχίνο Κορινθίας: Δύκολη νύχτα για τους κατοίκους – Κάηκαν σπίτια, εκκενώθηκαν οικισμοί

Σε νέα ενεργοποίηση του ευρωπαϊκού αριθμού έκτακτης ανάγκης «112» προχώρησε η Πολιτική Προστασία καθώς κρίθηκε αναγκαία η σύσταση προς τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής μεταξύ Λιακωτού, Κάτω Πευκενέα, Χάνι Δερβένι και Ι.Μ. Αγ. Ιερόθεου, να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους τους μέσω των επαρχιακών οδών προς Μέγαρα.

Η πυρκαγιά στον Σχίνο Κορινθίας, μαίνεται ανεξέλεγκτη ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αναμένεται να δώσουν ολονύκτια μάχη με τις φλόγες. Το έργο των πυροσβεστών δυσχεραίνουν οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν στην περιοχή εντάσεων 7 μποφόρ.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι πυροσβέστες έχουν επικεντρωθεί στο μέτωπο από Μάζι προς Χάνι, ωστόσο υπάρχουν διάσπαρτες εστίες σε μία πολύ μεγάλη έκταση και οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς.

Στη μάχη με τις φλόγες επιχειρούν 265 πυροσβέστες, 82 οχήματα, με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, καθώς επίσης όλα τα διαθέσιμα εναέρια μέσα διατέθηκαν στην πυρόσβεση μέχρι και το τελευταίο φως της ημέρας (το ΜΕΤΠΕ, 8 Α/Φ, 9 PZL,1 CHINOOK & 2 E/Π για συντονισμό από αέρος).

Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ & εθελοντές πυρ/στες. Τις δυνάμεις συντονίζει ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος.

Σύμφωνα με πρόγνωση του meteo.gr, οι ισχυροί άνεμοι δυτικών έως βορειοδυτικών διευθύνσεων που πνέουν στην περιοχή αναμένεται να παρουσιάσουν περαιτέρω ενίσχυση τις βραδινές ώρες, φτάνοντας τοπικά τα 7-8 μποφόρ, ενώ προβλέπεται εξασθένηση το πρωί της Παρασκευής.

Ακολουθήστε το Ατέχνως στο Google News, στο Facebook και στο Twitter

Με τα μάτια των παιδιών (Βέρα Κλώντζα-Γιακλοβά – Φράνιο Κραλ)