Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Φωτιά τώρα: Επικίνδυνη πυρκαγιά στην Κεφαλονιά

Φωτιά τώρα: Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενάντια στην πυρκαγιά που ξέσπασε πριν από λίγη ώρα σε δασική έκταση στον Ελειό Κεφαλονιάς, χωρίς ωστόσο να κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο σημείο επιχειρούν 38 πυροσβέστες με 3 ομ. πεζοπόρων τμημάτων, 8 οχήματα, 7Α/Φ (2CL,1AIR TRACTOR,4PZL) και 2 Ε/Π.

Επιπλέον, επιχειρεί αερομεταφερόμενη ομάδα πεζοπόρου τμήματος Δυτ. Ελλάδας, ενώ μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς από Πάτρα και Κυλλήνη 14 πυροσβέστες με 7 οχήματα.
Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων του νησιού.

Απομακρύνονται για προληπτικούς λόγους με απόφαση του δημάρχου Αργοστολίου, οι κάτοικοι από την περιοχή Καπανδρίτι λόγω της πυρκαγιάς

Λόγω της επικίνδυνης πυρκαγιάς που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στη Κεφαλονιά αποφασίστηκε για προληπτικούς λόγους η οργανωμένη απομάκρυνση όλου του πληθυσμού που βρίσκεται στη περιοχή Καπανδρίτι. Όπως αναφέρει στην απόφασή του ο δήμαρχος Αργοστολίου, Θεόφιλος Μιχαλάτος, η απομάκρυνση του πληθυσμού γίνεται «για λόγους προστασίας της ζωής και της υγείας των ατόμων που βρίσκονται στην περιοχή».

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Αργοστολίου χαρακτήρισε «επικίνδυνη την πυρκαγιά στο Καπανδρίτι λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στο σημείο αλλά και της υψηλής θερμοκρασίας» ενώ για την εκκένωση του χωριού δήλωσε ότι «έγινε κατόπιν εισήγησης του Διοικητή της Πυροσβεστικής υπηρεσίας».

 

«Τσε Γκεβάρα, πρεσβευτής της Επανάστασης», του Νίκου Μόττα