Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Φωτιές σε Βίλλια-Κερατέα: Στις 100.000 φτάνουν τα καμένα στρέμματα γης!

Μεγάλη η καταστροφή από τις πυρκαγιές στα Βίλλια και την Κερατέα, που μαίνονταν από τη Δευτέρα μέχρι σχεδόν την Παρασκευή, μπροστά στη γύμνια του κρατικού μηχανισμού να την αντιμετωπίσει εγκαίρως και να μην εξαπλωθεί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδειξε ο δορυφόρος με βάση το ευρωπαϊκό σύστημα «Copernicus», στη Δυτική Αττική φαίνεται ότι η πυρκαγιά κατέστρεψε τουλάχιστον 94.000 στρέμματα γης, ενώ στην Κερατέα κατέγραψε 5.317 στρέμματα, χωρίς να υπολογίζονται τα καμένα σπίτια που καταγράφονται ακόμα από τις υπηρεσίες του υπ. Περιβάλλοντος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω των ελλείψεων που προκαλεί η πολιτική που απαξιώνει τη δασοπυρόσβεση, το Δασαρχείο της Ελευσίνας, παρότι έχει στην αρμοδιότητά του 600.000 στρέμματα δασικής έκτασης σε μια τεράστια περιοχή από το Ποικίλο όρος έως τον Κιθαιρώνα και το όρος Πατέρα, έχει μόλις 28 υπαλλήλους και κανέναν δασεργάτη!

Υπενθυμίζεται, εξάλλου, ότι σύμφωνα με καταγγελίες της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αττικής, για τη διάνοιξη δασικών δρόμων στην Αττική δόθηκαν μόλις 30 χιλιάδες ευρώ, την ώρα που το ελληνικό κράτος πληρώνει 300 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο για να στηρίξει την ιμπεριαλιστική επέμβαση στο Αφγανιστάν με τη συμμετοχή της χώρας.

902.gr

«Τσε Γκεβάρα, πρεσβευτής της Επανάστασης», του Νίκου Μόττα