Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Φώτης Γεωργιάδης: Συνεπής υποστηρικτής της σοσιαλιστικής οικοδόμησης στην Κούβα και των δικαίων του Κουβανικού λαού

Ανακοίνωση του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας και Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης για το θάνατο του Φώτη Γεωργιάδη

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας και Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης εκφράζει τη βαθειά του θλίψη για την απώλεια του επίτιμου προέδρου του, συναγωνιστή Φώτη Γεωργιάδη.

Ο Φώτης Γεωργιάδης υπήρξε πρωτεργάτης της ίδρυσης του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Θεσσαλονίκης στις αρχές του 1992 και στις εκλογές του συνδέσμου τον Νοέμβρη του 1992 εκλέχτηκε πρόεδρός του, τίτλο που είχε μέχρι το 2015.

Τον διέκρινε η μεγάλη του αγάπη για την Κουβανική Επανάσταση, την ιστορία και το λαό της Κούβας, την οποία είχε επισκεφτεί πολλές φορές. Πρωτοστάτησε στην οργάνωση και διεύρυνση του κινήματος αλληλεγγύης υπέρ της Κούβας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο Φώτης Γεωργιάδης παρέμεινε μέχρι το τέλος συνεπής υποστηρικτής της σοσιαλιστικής οικοδόμησης στην Κούβα, των δικαίων του Κουβανικού λαού και της ανάγκης να τερματιστεί ο άδικος οικονομικός, εμπορικός και χρηματοπιστωτικός αποκλεισμός που οι ΗΠΑ έχουν επιβάλλει στο νησί εδώ και έξι δεκαετίες.

Ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης εκφράζει τα πιο θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του, στην σύζυγό του, στα παιδιά του, στα εγγόνια και στον δισέγγονό του.

Επιθυμία της οικογένειάς του είναι αντί στεφάνων τα χρήματα να δοθούν στον Ελληνοκουβανικό Σύνδεσμο Φιλίας και Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης. Τηλ. Επικοινωνίας 6944224234.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου,

           ο Πρόεδρος                                                                   ο Γεν. Γραμματέας
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΣΚΟΥΦΑΣ                                                     ΝΙΚΟΣ ΜΟΤΤΑΣ

Θεσσαλονίκη: «Έφυγε» ο Φώτης Γεωργιάδης, ένας μεγάλος φίλος της Κούβας