Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Χίος: Άνευ προηγουμένου όργιο καταστολής (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Το όργιο καταστολής επαναλήφθηκε το απόγευμα και στη Χίο. Από το πρωί της Τρίτης μέχρι και το απόγευμα, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, έκαναν διαρκείς επιθέσεις με χημικά και δακρυγόνα σε κατοίκους που έκαναν κινητοποιήσεις ενάντια στα καταστροφικά σχέδια της κυβέρνησης. Μάλιστα, από την επίθεση των αστυνομικών, σε συγκέντρωση που έγινε το απόγευμα της Τρίτης, σε γήπεδο του Βροντάδου τραυματίστηκε μία γυναίκα κι ένα 16χρονο κορίτσι! Η γυναίκα τραυματίσθηκε από κατευθείαν βολή δακρυγόνου στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να της σπάσουν δόντια και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο τμήμα επειγόντων του νοσοκομείου.

Εκατοντάδες Χιώτες και Χιώτισσες το μεσημέρι απάντησαν στον αυταρχισμό της κυβέρνησης και εκδήλωσαν την ξεκάθαρη απόφασή τους να συνεχίσουν τον αγώνα τους κατά του κυβερνητικού σχεδιασμού για την συνέχιση της πολιτικής εγκλωβισμού των προσφύγων και μεταναστών στα νησιά. Οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν στη συνέχεια πορεία από την πλατεία στο γραφείο του Ν. Μηταράκη.

Παρούσες σε όλες τις κινητοποιήσεις οι δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο νησί, καθώς και οι εκλεγμένοι με τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Ανάμεσα τους ο Γιώργος Αμπαζής, περιφερειακός σύμβουλος και ο Μάρκος Σκούφαλος, δημοτικός σύμβουλος.

chios21 chios22 chios23 chios24 chios25 chios26 chios27 chios28 chios29 chios30 chios31 chios32 chios33 chios34

Πηγή: 902.gr – Φωτό –   βίντεο: politischios.gr