Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Χίος: Δεν πέρασε ο ρατσισμός – Ξεκίνησαν τα μαθήματα για τα προσφυγόπουλα

Με ανοιχτές τις πόρτες και τις καρδιές των εκπαιδευτικών τα σχολεία του βορείου Αιγαίου άνοιξαν, σήμερα Δευτέρα, για τα προσφυγόπουλα που φοιτούν στις Δομές Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΔΥΕΠ), στις απογευματινές δηλαδή τάξεις που δημιουργήθηκαν για την εκπαίδευση τους.

Ιδιαίτερα στη Χίο, όπου 1.130 γονείς με εξώδικη δήλωση τους είχαν δημιουργήσει τις προηγούμενες μέρες συζήτηση ζητώντας να μη δημιουργηθούν οι Δομές αυτές στα σχολεία όπου φοιτούν τα παιδιά τους, η έναρξη έγινε χωρίς το παραμικρό πρόβλημα.

Συνολικά για 40 προσφυγόπουλα στη Χίο ξεκίνησε σήμερα η σχολική χρονιά σε πέντε σχολεία του νησιού, χωρίς να έχουν δημιουργηθεί προβλήματα, αντιθέτως με συμβολικές κινήσεις καλωσορίσματος από μικρούς και μεγάλους. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι μαθητές του Κάμπου ζωγράφισαν για τους τέσσερις καινούργιους μαθητές στο σχολείο τους, ενώ το σωματείο Ιδιωτικών υπαλλήλων Χίου, η ΑΔΕΔΥ και άλλοι φορείς ανάρτησαν πανό με το οποίο καλωσόριζαν τα παιδιά στο 4ο και στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Χίου.

Διακριτική ήταν η παρουσία της αστυνομίας, της Εισαγγελέως Σπυριδούλας Σταυράτη, στελεχών της εκπαίδευσης και εκπροσώπων φορέων που μαζί με τους εκπαιδευτικούς υποδέχθηκαν τα τέσσερα όλα κι όλα παιδιά που θα φιλοξενηθούν στη δομή υποδοχής και εκπαίδευσης προσφύγων στο σχολείο του Κάμπου.

Χαρακτηριστικά ας σημειωθεί, οι μαθητές του Κάμπου ζωγράφισαν για τους τέσσερις καινούργιους μαθητές στο σχολείο τους.

xios xios2 xios3