Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Χαιρετιστήριο μήνυμα του Κομμουνιστικού Κόμματος Κούβας στο 21ο Συνέδριο του ΚΚΕ

«Προς την ΚΕ
Αγαπητοί σύντροφοι,

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Κούβας εκφράζει τους συντροφικούς του χαιρετισμούς και τις ευχές του για επιτυχία στη διεξαγωγή του 21ου Συνεδρίου του ΚΚΕ.

Σήμερα ο κόσμος βρίσκεται αντιμέτωπος με τη γενική κρίση του καπιταλιστικού συστήματος και του νεοφιλελευθερισμού που πλήττει την ευημερία των λαών, μια κρίση που οξύνθηκε από την πανδημία του Covid-19,και που στην περίπτωση της Κούβας γίνεται ακόμα χειρότερη λόγω του οικονομικού – εμπορικού – τραπεζικού αποκλεισμού που επιβάλλει η κυβέρνηση των ΗΠΑ.
Αυτό αποτελεί την πιο κατάφωρη, μαζική και συστηματική παραβίαση των δικαιωμάτων των Κουβανών και αποτελεί το μεγαλύτερο εμπόδιο στην ανάπτυξη της χώρας.
Ο αποκλεισμός επιδεινώθηκε παραπέρα από τα 243 μέτρα της κυβέρνησης Τραμπ τα οποία διατηρούνται σε ισχύ από τη σημερινή κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Η μάχη για την υπεράσπιση της κυριαρχίας, της αυτοδιάθεσης, της ανεξαρτησίας και της απόφασης της πλειοψηφίας του λαού μας να συνεχίσει να οικοδομεί τη σοσιαλιστική πατρίδα, φτάνει μέχρι την Ευρώπη, στην αντιπαράθεση με τα τμήματα της ακροδεξιάς που επιχειρούν να εισαγάγουν στο Ευρωκοινοβούλιο μια ατζέντα υπέρ των συμφερόντων των ΗΠΑ και της αντικουβανικής μαφίας του Μαϊάμι.

Σας ευχαριστούμε βαθιά για τη σταθερή στάση του ΚΚΕ που καταδικάζει τον αποκλεισμό και εκφράζει την αλληλεγγύη του στην επανάστασή μας.

Όπως επικυρώθηκε πρόσφατα στο 8ο Συνέδριο Ενότητας και Συνέχειας του Κόμματός μας, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, η Κούβα αντιστέκεται, προοδεύει, δημιουργεί και αναζητεί λύσεις για την οικονομική και κοινωνική της ανάπτυξη, υπό την καθοδήγηση του Κόμματος και της νέας γενιάς στελεχών που εμπνέονται από την κληρονομιά του Φιντέλ και τις διδασκαλίες του Ραούλ.

Επιβεβαιώνουμε την αλληλεγγύη μας, συνεπείς με τις μαρξιστικές – λενινιστικές αρχές της ενότητας και την απόφαση να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε τις ιστορικές σχέσεις φιλίας και συνεργασίας με το ΚΚΕ, το οποίο στο 21ο Συνέδριο θα συζητήσει σημαντικά θέματα προς όφελος του ελληνικού λαού.

Κεντρική Επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος Κούβας».

xairetistira 21 Synedrio KKE mensaje de saludo al XX Congreso del KKEℹ️  Τα χαιρετιστήρια μηνύματα,  δημοσιεύονται ολόκληρα στο «902.gr»