• [Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί/με μάτι αριστερό το βλέπω./Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί,/οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι (Κ. Βάρναλης)]
Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Χαλκηδόνα Θεσσαλoνίκης-Πάνος Μαρκίδης: Θέλουμε τον λαό πλάι μας και μαζί του να αγωνιστούμε για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών

Δημοτικές εκλογές 2019: Ζητήσαμε από τον υποψήφιο δήμαρχο ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ, νομού Θεσσαλονίκης με τη Λαϊκή Συσπείρωση, κομμουνιστή Πάνο Μαρκίδη να μας δώσει το στίγμα της υποψηφιότητάς του. Πώς μπορεί να βοηθήσει τους συμπολίτες του από τη θέση του δημάρχου ή ακόμη και από την αντιπολίτευση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Εμείς θέλουμε τον λαό πλάι μας και μαζί του να αγωνιστούμε

  • Να μην ισχύσουν οι τοπικές φορολογίες και οι ιδιωτικοποιήσεις στα προγράμματα και στις υπηρεσίες του Δήμου αλλά να διεκδικήσουμε χρηματοδότηση από τον τακτικό προυπολογισμό.
  • Να απαιτήσουμε πόρους για την αποχέτευση και την κατασκευή βιολογικών σταθμών σε όλα τα χωριά του Δήμου, έργα άρδευσης για τους αγρότες με χαμηλά κοστολόγια
  • Για μείωση των δημοτικών τελών, προγράμματα για την Υγεία, την Παιδεία, τον Αθλητισμό, τον πολιτισμό, τους ηλικιωμένους, τα παιδιά προσχολικής ηλικίας, ενάντια στα ναρκωτικά.
  • Τον συνολικό σχεδιασμό και την χρηματοδότηση από το κράτος όλων των αναγκαίων μέτρων και έργων για την πρόληψη και την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.
  • Την αντικατάσταση των επικίνδυνων αμιαντοσωλήνων στην ύδρευση.
  • Την έγκυρη αντιμετώπιση της μάστιγας των κουνουπιών.
  • Αστικές συγκοινωνίες που να εξυπηρετούν το δημότη.
  • Ενάντια στον τοπικισμό που διαιρεί και αδυνατίζει τη διεκδίκηση, με σεβασμό όμως και ιεράρχηση των αναγκών της κάθε κοινότητας.

Όλα αυτά με τη λαϊκή κινητοποίηση και με μπροστάρη τη Λαϊκή Συσπείρωση μπορούν να γίνουν πραγματικότητα.

Οι δημότες μας έχουν την εμπειρία τόσων δημάρχων και δημοτικών συμβουλίων που κυβέρνησαν το δήμο όπου όλες οι επιλογές του κατέληγαν σε μια από τα ίδια.

Τώρα είναι ευκαιρία να κάνει τη διαφορά!

Οι δημοτικές αρχές που πέρασαν υπηρέτησαν την κυβέρνηση , τους εταίρους, την Ε.Ε., τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα. Αυτά δεν υπάρχουν στον συνδυασμό μας.

Είναι η ευκαιρία να εκλεγούν αγωνιστές που θα δουλεύουν μαζί με το λαό του Δήμου θα τον κινητοποιούν και θα διεκδικούν την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, αυτών που η τεχνολογία και το παραγωγικό δυναμικό της χώρας μας μπορεί να ικανοποιήσει.

Βιογραφικό του Πάνου Μαρκίδη υποψήφιου δήμαρχου ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ Θεσσαλονίκης

markidisΓεννήθηκε το 1956 και μεγάλωσε στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης.
Σπούδασε φυσικός στο ΑΠΘ. Διατέλεσε καθηγητής Μ.Ε και σήμερα είναι συνταξιούχος. Υπήρξε μέλος της ΠΥΣΔΕ καθηγητών Γερμανίας
Υποψήφιος δήμαρχος το 1994 και το 1998. Δημοτικός σύμβουλος 1994-1998