Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Χαλκιδική: Προσαγωγή στελέχους του ΚΚΕ επειδή τα συνθήματα του Κόμματος «αναστατώνουν την κοινωνία»!

Προσαγωγή στην Ασφάλεια, πρόστιμο για «άσκοπη μετακίνηση» και απειλές για να μην ξαναγίνει αφισοκόλληση επειδή «δημιουργείται πρόβλημα στο Αρχηγείο της Αστυνομίας» (!) περιλαμβάνονταν στα «μέτρα» που πήρε η αστυνομία για να βάλει εμπόδια στη δράση του ΚΚΕ στον Πολύγυρο Χαλκιδικής.

Πιο συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλει η ΤΕ Χαλκιδικής του ΚΚΕ, το Σάββατο 28/11, η αστυνομία επέβαλε το παραπάνω πρόστιμο σε στέλεχος του ΚΚΕ που λίγη ώρα πριν είχε αναρτήσει αφίσες του Κόμματος στην πόλη, παρά το γεγονός ότι είχε μαζί του βεβαίωση μετακίνησης. Μάλιστα, η αστυνομία προχώρησε στην «προσαγωγή» του, αρχικά στο Τμήμα Ασφαλείας και στη συνέχεια στην Τροχαία με το επιχείρημα ότι οι αστυνομικοί της Ασφάλειας δεν είχαν πάνω τους μπλοκ προστίμων (!), ενώ έψαχναν μήπως του φορτώσουν και τίποτα άλλο, ακόμα και από τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας…

Σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, ενήργησαν μετά από ανώνυμες καταγγελίες κάποιων «ευαίσθητων» που ενοχλήθηκαν από το σύνθημα της κεντρικής αφίσας του ΚΚΕ «LOCKDOWN ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ», που καλεί σε διεκδίκηση για τα δικαιώματα σε ζωή, υγεία, δουλειά. Χαρακτηριστικά της στάσης της αστυνομίας είναι τα λεγόμενα της αξιωματικού της Τροχαίας ότι «δημιουργήθηκε αναστάτωση στην κοινωνία του Πολυγύρου» και ότι το παραπάνω σύνθημα της αφίσας «δημιουργεί πρόβλημα στο Αρχηγείο της Αστυνομίας». Δεν έλειψαν μάλιστα και οι «παραινέσεις», κατά την αποχώρηση του στελέχους του ΚΚΕ, λέγοντάς του ότι αυτήν τη φορά δεν προχώρησαν σε δίωξη για παράνομη αφισοκόλληση, αλλά να μην το ξανακάνει…

Με ανακοίνωσή της η ΤΕ Χαλκιδικής του ΚΚΕ αναδεικνύει ότι οι κατασταλτικοί μηχανισμοί συνεχίζουν την προσπάθεια τρομοκράτησης πρωτοπόρων αγωνιστών, κομμουνιστών σε όλη τη χώρα.

Η Οργάνωση του Κόμματος απαιτεί «να παρθεί πίσω το απαράδεκτο πρόστιμο! Να σταματήσει εδώ και τώρα η άθλια προσπάθεια τρομοκράτησης του λαού. Η μάσκα είναι για προστασία της υγείας μας και όχι φίμωτρο των διεκδικήσεών μας. Οσο και να τους ενοχλεί θα συνεχίσουμε να πρωτοστατούμε στον αγώνα για την προστασία της ζωής, της υγείας και της δουλειάς μας».

Ριζοσπάστης