Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Χαλυβουργοί: «Η δική τους συμφωνία δεν μπορεί να παίζεται στις δικές μας πλάτες»

14/6/2015

Aρ. Πρωτ. 31/ 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προς ΜΜΕ,

Η Επιτροπή Απολυμένων Αγωνιστών Χαλυβουργών Ασπροπύργου, ύστερα απο την συνάντηση που είχαν τα μέλη της, όπου συζητήθηκαν εφ’ όλης της ύλης τα κοινά προβλήματα και θέσεις, κατέληξαν για μια φορά ακόμα στο εξής συμπέρασμα: Η δική τους συμφωνία δεν μπορεί να παίζεται στις δικές μας πλάτες. Ο έντιμος συμβιβασμός δεν δίναται να γίνει ανέντιμος λόγος. Φτάνει πια η κοροιδία!

Βρισκόμαστε στο ίδιο έργο θεατές, γιατί ανεξάρτητα το ποιός κυβερνά σήμερα καμμία εξέλιξη δεν υπάρχει προς όφελος των χαλυβουργών και γενικότερα της Εργατικής Τάξης.

Και πιό συγκεκριμένα από τις 20/3/2015 που εστάλη υπόμνημα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και στο Υπουργείο Ενέργειας & Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, οι συγκεκριμένοι υπουργοί δεν έκαναν τον κόπο να μας δεχτούν, ούτε καν να απαντήσουν στα υπομνήματα μας. Ο Υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης, μετά την συνάντηση στις 3/3/2015 παρότι ‘’εξύμνησε’’ τον Αγώνα των Χαλυβουργών, μας παρέπεμψε στα μέτρα για την ανθρωπιστική κρίση που όμως δεν περιλαμβάνεται το μεγαλύτερο ποσοστό των χαλυβουργών αλλά και ανέργων γενικότερα. Όσο για τον φάκελο των ομαδικών απολύσεων, δεν έκανε τον κόπο να τον κοιτάξει!!

Αυτό όμως δεν κάμπτει τον Αγώνα μας. Τις προσεχείς μέρες, μαζί με το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής,θα επιδιώξουμε να δοθούν λύσεις στα αιτήματα μας, που στην πλειονότητά τους είναι και αιτήματα όλου του κλάδου.

Να αιστανθούν την δύναμή μας, η οποία εκφράζεται αδιάλειπτα με δυναμική συμμετοχή στους Αγώνες της Εργατικής Τάξης και Αλληλεγγύη.

Εμείς οι απολυμένοι και καταδικασμένοι από τα δικαστήριά τους εργάτες, με άδικες και παράνομες απολύσεις, δεν πρόκειται να σταματήσουμε να παλεύουμε για τα δικαιώματα μας -σταθερή εργασία- 8ωρο- αξιοπρεπείς οικονομικές απολαβές- ώσπου να τα ξανακερδίσουμε.

Για μας αλλά και για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας!

ΜΑΖΙ ΩΣ ΤΗΝ ΝΙΚΗ – ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!!!

τηλ. επικοινωνίας 2104254067 Κος Παυλάκης – 6984014098 Κα Ροδίτη Σ.

Κοιν/ση: Γραφείο Πρωθυπουργου, Υπ. Δικαιοσύνης, Υπ. Εργασίας, Υπ. Ενέργειας, Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής, ΜΜΕ

Μοιραστείτε το: