Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Χιλή: Αποτίουν φόρο τιμής στη νοσοκόμα που πέθανε από τον Covid-19

ℹ️  Το Υπουργείο Υγείας της Χιλής έχει καταγράψει 6.840 εργαζόμενους του τομέα της υγείας που έχουν μολυνθεί από Covid-19.

Το υγειονομικό προσωπικό από το Σαντιάγο της Χιλής αφιέρωσε αυτήν την εβδομάδα στην Patricia Durán Moyano, νοσοκόμα στο νοσοκομείο Barros Luco, στη μητροπολιτική περιφέρεια, που πέθανε από το Covid-19.
Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η επαγγελματίας αυτή ήταν από τον περασμένο Νοέμβριο εκτός υπηρεσίας με ιατρική άδεια και αργότερα, νοσηλεύτηκε στο Νοσοκομείο Barros Luco με διάγνωση πνευμονίας λόγω του νέου κοροναϊού.Trabajadores Hospital Barros Luco realizan homenaje a funcionaria fallecida por Covid 19

Οι γιατροί έλαβαν υπόψη την αιμοδυναμικά σταθερή κατάστασή της, για να την μεταφέρουν σε κατ΄οίκο παρακολούθηση, με την ελπίδα να βελτιωθεί η κατάστασή της.

Δυστυχώς, όπως αναφέρθηκε την ένατη ημέρα η γυναίκα κατέρρευσε, οπότε η ομάδα νοσηλείας στο σπίτι της ζήτησε να μεταφερθεί στην εντατική της περιοχής.
Τα παραπάνω δεν υλοποιήθηκαν με προσωπική επιλογή της ασθενούς που τελικά κατέληξε.
Οι συνεργάτες της Patricia τόνισαν ότι ήταν «σούπερ εργαζόμενη», που έδωσε τα πάντα υπηρετώντας στο νοσοκομείο και ότι ήταν μία από αυτούς τους αξιοθαύμαστους ανθρώπους, οι οποίοι αφιέρωσαν τα πάντα στη δουλειά τους».

Patricia Durán Moyano

Το Υπουργείο Υγείας της Χιλής ανέφερε ότι 6.840 εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας έχουν μολυνθεί με Covid-19 και περισσότεροι από 10.000 είναι σε αποτρεπτική καραντίνα.

πηγή